– Šiuo laikotarpiu tėvai ir vaikai kartu praleidžia pakankamai daug laiko, galbūt ir erzelio namuose daugiau. Gal yra būdų, kaip išvengti vaikų susierzinimo ir užbėgti tam už akių?

– Kai daugiau laiko praleidžiame drauge, natūralu, dažniau kyla ir įvairiausių nesusipratimų, lydimų susierzinimo, pykčio, apmaudo. Žinant tai, kad tėvai šiuo metu ne šiaip namie būna, bet dar ir dirba iš namų, tikėtina, kad nuovargio fone vaikų netinkamas elgesys subjektyviai suvokiamas kaip dar labiau rėžiantis ausis ir draskantis akis. Ir šitoj vietoj labai lengva patekti į užburtą ratą, nes kuo didesnę įtampą patiria tėvai, tuo blogiau yra linkę elgtis vaikai. Ir, žinoma, atvirkščiai. Norint užbėgti visam tam už akių labai svarbu patiems tėvams pasistengti išlaikyti ramybę ir nepamiršti dalykų, kurie padeda vaikams jaustis gerai: riboti jų praleidžiamą laiką prie ekranų, užtikrinti vaikų fizinį aktyvumą, pabuvimą gryname ore, tinkamą miego režimą ir, žinoma, nors ir trumpą, bet kokybišką laiką su vaiku, o ne tik prie vaiko. Jeigu vaikas jaučiasi gerai, jis dažniausiai yra linkęs ir elgtis gerai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją