Tinklalapis umbrella.green pateikia 8 dalykus, kurių verčiau neverskite vaiko daryti.

1. Meluoti

Net ir „nekaltas“ melas nėra gerai („Pasakyk, kad manęs nėra namuose!”). Jeigu jūsų vaikas melą vertins kaip kažką įprasto ir meluos kitiems žmonėms, anksčiau ar vėliau jis pradės meluoti ir jums.

2. Valgyti, kai vaikas nealkanas

Taip, egzistuoja normos, kada pediatrai rekomenduoja maitinti tam tikro amžiaus vaikus. Tačiau šios normos nėra tokios griežtos, kaip atrodo daugumai pernelyg rūpestingų mamų.

3. Atsiprašyti neaišku už ką

Kai atsiprašymas tampa tik privalomu, bet nemaloniu ritualu, jame nebelieka nei gerumo, nei takto, nei apgailestavimo. Todėl prieš reikalaudami atsiprašymo, pasistenkite bent trumpai paaiškinti vaikui, už ką konkrečiai jis turi atsiprašyti.

4. Sveikintis su nepažįstamais žmonėmis

O taip pat iš nepažįstamųjų negalima imti saldumynus, žaislus ir pinigus.

5. Draugauti su tais, kurie nepatinka

Net jei jūs geriausios draugės su kito vaiko mama, tai nereiškia, kad jūsų atžala privalo draugauti su šia šeima. Ir kentėti, kai jį erzina, laužo jo žaislus ir tampo už plaukų tik todėl, kad jūs nenorite pyktis su skriaudiko mama.

6. Staigiai pakeisti savo įpročius

Nesvarbu, ar tai būtų čiulptuko atsisakymas, ar persikėlimas iš tėvų lovos į savo atskirą lovelę. Tam, kad pasikeistų, mažylis turi „subręsti“. Pereiti nuo seno prie naujo reikėtų iš lėto, palaipsniui.

7. Versti laikytis griežtos dietos, pasninkauti arba bausti, liepiant valgyti tai, ko jis nemėgsta

Taip, yra vaikų, kurie turi antsvorio, bet vargu ar dėl to visada reikia jiems drausti valgyti saldainius. Negalima maisto ir dietų paversti kultu. Uždraustas vaisius, kaip žinia, yra saldesnis.

8. Daryti tai, kas jiems nepavyksta

Nuolatinės nesėkmės įskiepija vaikui nevykėlio sindromą. Ir atvirkščiai, kiekviena, net ir maža sėkmės patirtis įkvepia tolesniems žygdarbiams ir atkakliam darbui. Geriau būti geru rankinio žaidėju, nei prastu futbolininku, net jei futbolas laikomas labiau prestižiniu sportu nei rankinis. Leiskite vaikui rinktis pačiam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)