Tinklalapis „Y Tėvai" pateikė pagrindines klaidas, kurias daro daugelis tėvų:

1. Galvoja, kad praleido pakankamai laiko su vaiku, tačiau dėmesys nebuvo koncentruotas.

Buvo atliktas tyrimas, kurio metu buvo stebimi tėvai. Beveik visi įvardijo, kad praleido pakankamai laiko su vaiku. Tačiau filmuota medžiaga parodė, jog dėmesys nuolat buvo pertraukiamas naudojantis telefonu. Negavęs kokybiško laiko su tėvais, vaikas nuolat prašė jo dar ir dar. Natūralu...

2. Per daug koncentruoto laiko vaikui.

Vaikui reikia kokybiško laiko su tėvais, tačiau jam būtinas laikas ir pabūti vienam. Jis turi išmokti savarankiškai surasti veiklos namuose. Galų gale, vaikas privalo nuobodžiauti, kad vystytųsi jo kūrybiškumas.

3. Menkas tėvų įsitraukimas į santykius su vaiku. Šis punktas turi liūdniausių pasekmių vaiko gyvenimui.

Kaip spręsti? Ieškokite laiko praleidimo būdų, kurie būtų įdomu ne tik vaikui, bet ir jums! Priklausomai nuo vaiko amžiaus, rinkitės pačias įvairiausias veiklas kartu: žvejyba, dokumentiniai filmai, maisto gaminimas, stalo, video žaidimai, sportinė veikla, eksperimentai, naujos lankytinės vietos, žygiai ir kt. Beveik visose veiklose galima rasti kaip įtraukti ir vaikus.

Kartais net ir 9 minutės gali turėti didelės reikšmės vaiko vystymuisi.

Y Tėvai nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)