Tinklalapis mama-likes.ru surinko ir aprašė penkis tokius auklėjimo būdus, kurie realiame pasaulyje neveikia.

1. Nekelkite ant vaikų balso

Viena vertus, psichologai rekomenduoja būti nuoširdiems su vaikais, kita vertus, slėpti savo emocijas ir nešaukti ant jų. Patikėkite, negali būti jokios kalbos apie nuoširdumą, kol neišmoksite atvirai parodyti vaikui savo emocijų.

Dar vienas nuolatinės ramybės būsenos minusas yra tas, kad vaikas gali taip ir nesuprasti, jog jūs dėl jo jaudinatės. Vieną dieną jūsų emocijų trūkumą jis palaikys abejingumu.

2. Įpratinkite vaiką tvarkytis nuo pat mažens

Nors daugelis mamų bando įvykdyti šį reikalavimą, šią taisyklę sugalvojusi moteris, matyt, išsiuntė savo vaiką į internatinę mokyklą. Tiesą sakant, jei name gyvena maži vaikai, idealios tvarkos pasiekti beveik neįmanoma.

Žinoma, galite pabandyti ir bėgioti visą parą paskui kūdikį su šluota ir skudurais, tačiau viskam kitam neturėsite nei laiko, nei energijos. Tokioje situacijoje protingiausias sprendimas yra laukti, kol vaikas sąmoningai supras, kokia yra tvarka ir kaip ji turėtų atrodyti.

3. Vaikai iki vienerių metų neturėtų girdėti „Ne“

Psichologai sako, kad žodis „Ne“ riboja kūdikio laisvę pažinti pasaulį. Bet kaip jis jį pažins, jei jam nebus uždrausta bėgti po mašinos ratais, šliaužioti ant palangės su atidarytais langais ir erzinti piktus šunis? Iš tiesų nuo pat mažens vaikas turi suprasti, kas yra galima, o kas – ne.

4. Gerbkite vaiko norus

Negalima nukreipti viso dėmesio tik į vaiko norus, kitaip iš jo išaugs puikus egoistas. Kol išpildysite visą jo „noriu“ sąrašą, pamiršite ne tik savo norus, bet ir poreikius.

Ar žinojote, kad vaikas nuolat nori kažką žaisti, bėgioti, žiūrėti, o geriausia tą daryti ne su bet kuo, o su mama. Taigi jums reikės nuolat būti su juo. Viso to rezultatas – jūs nustojate mėgautis bendravimu su savo atžala.

5. Nenaudokite šantažo!

Šantažas nėra labai gera priemonė, bet dar blogiau, kai tėvai visiškai atsisako naudoti šį unikalų metodą. Galite be galo be krašto aiškinti vaikui, kad valgyti pagrindinį patiekalą yra gerai, o gerti iš katino dubenėlio yra blogai, bet kol jis iš tikrųjų supras, praeis metai.

Bet jei paaiškinsite jam, kad jis negaus deserto, kol nesuvalgys sriubos, supratimas ateis greičiau. Taip, šis metodas nėra idealaus, bet kai vaikas užaugs, jis jums tik padėkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)