Tai reiškia, kad vaikai turi mokėti patys valdyti savo laiką prie ekranų. Tai gali atrodyti beprotiškai, tačiau tai svarbus įgūdis savarankiškai stebėti ir riboti asmeninį laiką įrenginyje. Prieš suteikiant vaikui visišką prieigą prie ekrano, rekomenduojama ramiai ir sveikai diskutuoti. Pirmiausia paklauskite vaiko, koks, jo manymu, yra tinkamas laikas žaisti su planšete ar žiūrėti televizorių.

Antras žingsnis – įsitikinkite, kad jis žino, jog yra atsakingi už to įsipareigojimo vykdymą, ir jei žais ilgiau, bus pasekmių. Anot Stanfordo psichiatrijos ekspertų, būsite nustebinti savo vaiko sugebėjimu pasirinkti tinkamą laiką ir sekti.

Daugelis tėvų pamiršta išmokyti šio įgūdžio. Paprastai tėvai riboja laiką prie ekranų. Skiria 30 min per savaitę, arba kasdien po truputį. Mokslininkai siūlo labiau pasitikėti vaikais ir suteikti jiems galimybę pasirinkti trukmę patiems.

Ši vaikų ir po jų einanti karta niekada nepažins pasaulio be išmaniųjų telefonų, televizijos, turinčios daugybę galimybių, ir prieigos prie milijonų vaizdo įrašų per kelias sekundes. Galimybė nustatyti savo ekrano laiką išmokys asmeninės atsakomybės. Tai taip pat privers jus neatrodyti „blogiukais“, kai ketinate apriboti jų laiką prie ekranų.

Be to, svarbu parodyti gerą pavyzdį – bendraukite su savo vaikais be ekranų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)