Montana Lower pasidalijo vaizdo įrašu savo „Youtube“ vloge, kur papasakojo, kaip jos dukra Blue gali pasinaudoti puoduku savarankiškai, nepaisant to, kad dar net negali vaikščioti, rašoma tinklalapyje dailyrecord.co.uk.

Pora sako, kad praėjus dviem savaitėms po dukros gimimo, jie nustojo naudotis sauskelnėmis. Vietoj to, jie sekė mažylės rodomus ženklus ir, vos įtarę, kad mergaitė nori į tualetą, ją ten nuvesdavo.

Anglų kalboje šis pratinimo būdas vadinamas „Elimination communication“. Vakarų kultūroje tokia praktika nėra itin populiari ir naudojama retai. Bet, anot Montanos ir Tomo, lygiai taip pat, kaip kūdikiai išalkę rodo tam tikrus ženklus, jie tą patį daro ir tada, kai jiems reikia į tualetą. Viskas, ką reikia padaryti tėvams – atkreipti dėmesį į tuos ženklus.

„Iš esmės tai yra jūsų kūdikio klausymasis ir supratimas, kada jis nori eiti į tualetą. Kiti tėvai eina keisti sauskelnių, o mes savąją vedame į tualetą“, – pasakojo Montana.

Ji prisipažįsta, kad pirmą kartą išgirdusi apie tokį būdą, manė, kad tai beprotiška. Dabar pora įsitikinusi, kad šis būdas daug geresnis tiek už vienkartines sauskelnes, tiek už daugkartines. „Dar viena puiki priežastis, kodėl verta stengtis, yra aplinkosauga. Jūs mažinate naudojamų sauskelnių kiekį“, – šypsojosi jauna mama.

Tomas pridūrė: „Kita priežastis yra įgalinimas. Jūsų vaikas supranta, kad yra girdimas, o jo poreikiai yra patenkinami, ir tai yra tikrai gražus dalykas, kuris padeda užsimegzti ryšiui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)