Tinklalapis babygaga.com pateikia 4 privalumus, apie kuriuos ne visada susimąstome.

Kai sutuoktiniai nesusitaria dėl vaiko vardo

Kartais tėvai niekaip negali susitarti dėl gimsiančio kūdikio vardo. Mamai dar iki nėštumo patiko vienas vardas, o tėčiui šitas variantas visiškai ne prie širdies, jam norisi kito. Kai susiklosto tokia situacija, geriausia duoti kūdikiui pirmą ir antrą vardą – tada abu tėvai bus patenkinti.

Vaikas turės galimybę pasirinkti labiau patinkantį vardą, o iš inicialų galima sugalvoti žodį

Vaikai užauga, pirmas vardas gali jiems mažiau patikti, nei vaikystėje. Jeigu davėte vaikui ir antrą vardą, vėliau jis turės galimybę pasirinkti jį, jei pirmas vardas nebepatinka arba yra labai dažnas. Antras vardas gali tapti mažybiniu variantu, kuriuo vaikas vadinamas tik namuose ar pan. Trumpai tariant, antras vardas atveria daugiau galimybių.

Galite tęsti giminės tradiciją arba pagerbti jums brangų žmogų

Kai kuriose giminėse yra tradicija iš kartos į kartą vadinti vienu ar kitu vardu. Tarkime, jūsų giminėje toks vardas – Ona, bet jis jums nepatinka. Tada galite duoti jį kaip antrą vardą.

Vardu galite pagerbti brangų žmogų, kurio jau nebėra. Arba pagerbti gyvą jums daug padėjusį ar labai artimą asmenį. Tuo atveju, jei norisi parodyti pagarbą, galima duoti vaikui antrą vardą.

Tai – šansas jūsų vaikui dirbti geresnį darbą

Kaip rašoma CNBC, tyrimai parodė – turintys antrą vardą ar bent rašantys antro vardo pirmą raidę žmonės dažnai yra sumanesni už tuos, kurie neturi antro vardo. Tai labai įdomus faktas, kurio daugelis nežino, kol nepasidomi. Pasak tyrėjų, antrą vardą turintiems vaikams gali geriau sektis mokykloje, o vėliau gyvenime – rasti geresnį darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)