1. Buteliukai

Neabejotinai svarbu, kad buteliukai būtų švarūs. Jei buteliuko neišplausite, motinos piene esantis cukrus taps puikia terpe veistis bakterijoms. Pasistenkite po kiekvieno maitinimo dezinfekuoti buteliuko dalis.

2. Žindukai

Kai tik kūdikis nebenori žinduko, nuplaukite jį po tekančiu vandeniu su bekvapiu muilu. Jei -indukas nusidėvėjo, nupirkite naują.

3. Nosies aspiratorius

Jei išvalę kūdikiui nosį, paliksite nosies aspiratorių nevalytą, jame ims veistis bakterijos, pelėsiai. Po kiekvieno naudojimo išplaukite aspiratorių steriliu ar distiliuotu vandeniu su muilu. Pritraukite vandens, pakratykite ir išspauskite. Šią valymo procedūrą pakartokite kelis kartus. Galiausiai išskalaukite švariu vandeniu ir padėkite džiūti pipete žemyn.

4. Švirkštai

Švirkštas kontaktuoja su kūdikio burna, tad labai svarbu po kiekvieno naudojimo jį dezinfekuoti. Išplaukite iš karto – švirkštas bus paruoštas kitam kartui.

5. Vystymo paklotas

Nepriklausomai nuo to, ar ant vystymo pakloto patenka ar nepatenka nešvarumų, šlapimo ir pan., paklotą reikia po kiekvieno naudojimo dezinfekuoti arba nuplauti karštu vandeniu, kad nesusidarytų palanki terpė daugintis bakterijoms.

6. Kramtomieji žaislai

Kai mažyliui pabodo kramtomasis žaislas ir jis susidomėjo kitu žaislu, pasinaudokite proga ir nuplaukite kramtomąjį žaislą po tekančiu vandeniu su švelniu, bekvapiu muilu. Tada ant žaislo neužsiliks seilių.

7. Žaislai

Žaislai – svarbi kūdikio gyvenimo dalis. Jie lavina, skatina vystytis mažas smegenis. Dažnai kūdikis čiumpa žaislą ir deda jį į burną, nes tokiu būdu kūdikiai pažindinasi su aplinka.

Natūralus kūdikio instinktas – dėti žaislus į burną, čiulpti, todėl tėvai turi kruopščiai plauti mažylių žaislus. Jei žaislai minkšti, skalbkite juos skalbimo mašinoje.

8. Vežimėlis / kūdikio kėdė automobilyje

Dezinfekuokite vežimėlio ir kūdikio kėdės automobilyje paviršius – sumažinsite bakterijų, kurių galėjo prikibti vaikštant parke ar parduotuvėje, riziką. Automobilyje patartina laikyti sanitarinių servetėlių.

9. Pieno nutraukimo pompa

Būtina kiekvieną pompos dalį dezinfekuoti, plauti. Tai padarykite kas kartą, kai baigiate pieno nutraukimą, ir prieš kiekvieną naudojimą pieno nutraukimo pompa bus švari.

10. Kelioninis kūdikio indelis

Dažnai tėvai iš naujo pripildo indelį, kai jis būna tuščias. Pora kartų taip padaryti galima, kita vertus, turėkite omenyje – seno mišinuko likučių gali likti dugne ar prie sienelių. Geriausia po kiekvieno naudojimo kelioninį indelį švariai išplauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)