10. Pasitaupykite daugiau pinigų

Susilaukus kūdikio, banko sąskaitos ima tuštėti greičiau, nei mes tikimės. Tad prieš pastojant, vertėtų pasitaupyti daugiau pinigų, kad pagimdžius nereikėtų sukti galvos, kur gauti pinigų begalinėms sauskelnėms ir drėgnoms servetėlėms – o jų prireiks tikrai nemažai.

9. Po pirmagimio priežiūros vargų atnaujinkite santykius su antrąja puse

Gimus kūdikiui, lieka mažiau kokybiško laiko kartu. Kai jau galite pirmagimį palikti su aukle, pabandykite kelis kartus per mėnesį su antrąja puse išsiruošti iš namų – į pasimatymą. Prieš nuspręsdami pastoti antrą kartą, skirkite laiko antrajai pusei ir judviejų santykiams, pamėginkite susigrąžinti aistrą, kuri gimus pirmagimiui ir atsiradus daugiau rūpesčių natūraliai išblėsta.

8. Kuo vyresnis pirmagimis, tuo daugiau laiko turėsite antrajam vaikui

Skirti laiko dviem vaikams pametinukams gali būti nelengva – net ir vienas vaikas reikalauja viso mūsų dėmesio. O juk ko gero visi tėvai nori, kad antras vaikas gautų tiek pat meilės ir dėmesio, kiek ir pirmagimis. Abiem vaikams bus naudinga, jei palauksite, kol pirmasis vaikas paūgės ir taps savarankiškesnis.

7. Pirmiau pirmagimį atpratinkite nuo sauskelnių

Kūdikiui sauskelnes rekomenduojama keisti kas 2-3 valandas. Taigi, reikia bent aštuonių sauskelnių per dieną arba 56 sauskelnių per savaitę. Argi nesinori šiek tiek pailsėti po viso šio sauskelnių maratono su pirmagimiu?

6. Skirkite kuo daugiau laiko pirmagimiui (vaikai taip greit auga)

Kai vienu metu jūsų dėmesio reikalauja tik vienas vaikas, daug lengviau pastebėti visus tuos nepakartojamus pirmus kartus ir gražias akimirkas, nei bandant rūpintis dviem labai mažais vaikais.

5. Jei palauksite, sumažės rūpesčių

Ir vienu vaiku rūpintis nėra lengva, tačiau vienu metu sužiūrėti du mažus vaikus yra dar sunkiau, o kartais netgi gali atrodyti neįmanoma.

Kuo vyresnis bus pirmagimis, tuo lengviau bus rūpintis abiem vaikais. Turint du panašaus amžiaus vaikus, jais rūpintis gali būti taip pat sunku, kaip rūpintis dvyniais, o juk niekas niekada nėra sakęs, kad auginti dvynius lengva.

4. Antrajam vaikui pasiruoškite fiziškai ir psichologiškai

Moteris, kuri pagimdė pirmąjį vaiką, turėtų pasiruošti fiziškai ir psichologiškai antrojo vaiko atėjimui. Gali prireikti kokių dvejų metų po gimdymo, kol smegenų funkcijos nebebus kaip nėštumo metu. Manoma, kad nėštumo metu moters kūnas ir protas pasiruošia motinystei. Todėl leiskite savo kūnui ir protui kaip reikiant pailsėti tarp gimdymų.

3. Palaukite (bent) pusantrų metų ir tik tada bandykite pastoti

JAV pelno nesiekianti organizacija „The March of Dimes“, kuri rūpinasi motinų ir vaikų sveikata, teigia, kad prieš bandant susilaukti kito vaiko, moteriai po gimdymo reikėtų palaukti bent aštuoniolika mėnesių – tai yra, pusantrų metų

Kai pagimdžiusi moteris neužilgo vėl pastoja, išauga tikimybė, kad kitas vaikas gims neišnešiotas, be to, naujagimis gali būti per mažo svorio.

2. Paruoškite namus antram vaikui (galbūt teks pasiieškoti didesnio būsto)

Jei tikrai jaučiate norą susilaukti antro vaiko, ko gero visų pirma reikėtų pasiieškoti būsto, kuris atitiktų padidėjusios šeimos poreikius, ir tik tada bandyti pastoti.

1. Tyrimai rodo, kad vaikai, kurių amžiaus skirtumas didesnis, turi daugiau galimybių pasiekti geresnių mokymosi rezultatų

Parents.com bei Socialinių ir ekonomikos tyrimų instituto prie Esekso universiteto duomenimis, broliai ir seserys, kuriuos skiria didesnis amžiaus skirtumas, dažniau pasiekia geresnių mokymosi rezultatų negu vaikai, kurių amžiaus skirtumas mažesnis.

Tyrėjai mano, kad kai amžiaus skirtumas tarp vaikų didesnis, tėvai gali kiekvienam vaikui skirti daugiau laiko ir pasirūpinti jų edukavimu ankstyvame amžiuje, kai vaikai imliausi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)