Tinklalapis mama-likes.ru pateikia keletą frazių, kurių vyras neturėtų sakyti savo mylimajai, kuri neseniai pagimdė jųdviejų vaiką.

„Aš labai pavargau darbe, o tu dar prašai, kad pasėdėčiau su vaiku arba padėčiau namuose?“

Neretai gimus vaikui vyras persikrausto į kitą kambarį teisindamasis tuo, kad jam reikia išsimiegoti, nes ryte reikia anksti keltis į darbą. O moteriai nelieka nieko kito, kaip tik visą naktį sūpuoti pakirdusį mažylį. O paprašius sutuoktinio pagalbos, jis iškart pareiškia, kad labai pavargo darbe. Argi tai neišmuša iš pusiausvyros?

„Puikiai tave suprantu.“

Kaip tu gali mane suprasti, jei niekada nesi žindęs kūdikio ir niekada nebudėjai prie jo lovelės visą naktį? Suprasti moterį gali tik tas žmogus, kuris bent šimtąja dalimi buvo atsidūręs jos situacijoje. O užjausti kitą, kaip pats esi išmiegojęs 8 valandas, sugeba kiekvienas.

„Ačiū, kad leidai man išsimiegoti!”

Šią kandžią frazę vyras gali pasakyti tik vienoje situacijoje – kai jūs jį pažadinate vidury nakties ir prašote bent truputį pabūti su klykiančiu kūdikiu. Argi galima taip daryti, juk jam rytoj 9 reikia būti darbe, o jūs liksite namuose ir „ilsėsitės“. Dauguma vyrų taip ir galvoja.

„Tu jį maitini visą pusvalandį? Paguldyk į lovelę – tegul mokosi būti savarankiškas.“

Koks dar savarankiškumas, kai kūdikiui vos keli mėnesiai? Ką sau galvoja šis žmogus? Tiesiog aš iki šiol nesupratau, kaip paaiškinti žindomam kūdikiui, kad naktį reikia miegoti ir nereikalauti buteliuko. Tokioje situacijoje reikia priversti vyrą paimti vaiką ir tegul jam aiškina, kiek tinkamas. Galbūt jam pavyks susitarti su kūdikiu. O mama galės bent kiek numigti.

„Šiandien nekaip atrodai.“

Nejaugi? O kaip man gerai atrodyti, jei miegu po 2 valandas per parą ir valgau stovėdama? Štai mažylis paaugs, ir aš vėl išmoksiu miegoti ir valgyti prie stalo. Tada ir vėl tapsiu graži, rausvaskruostė. O kol kas – atleiskite.

„Mažylis nubudo vos du kartus, o tu skundiesi, kad neišsimiegojai?“

Žinoma, neišsimiegojo. Tai, kad mažylis nubudo vos kelis kartus, nereiškia, kad jis greit užmigo. Juk nežinote, kiek valandų mama nešiojo jį po kambarį, bandydama sumigdyti. Na, taip, keli kartai per naktį – pasiekimas, lyginant su visiškai bemiege naktimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)