Apklausoje, kurią atliko „OnePoll“, dalyvavo 2000 tėvų nuo 23 metų. Paaiškėjo, kad didžiosios daugumos padaryta klaida buvo per didelis vaikų laiko prie ekranų praleidimas, rašoma tinklalapyje babygaga.com. Šią auklėjimo klaidą įvardijo 65 proc. respondentų. Kitos dažniausios klaidos – keiksmažodžių mokymas (42 proc.) ir leidimas vaikams žiūrėti jų amžiui netinkamą turinį (39 proc.).

Apklausa ištyrė šiuolaikinio auklėjimo iššūkius ir nustatė, kad šešerių metų amžiaus vaikai yra sudėtingiausi. Tėvai yra pasirengę daug ko atsisakyti, kad jų vaikai elgtųsi tinkamai. 30 proc. apklaustųjų sakė, atsisakytų socialinės žiniasklaidos, 30 proc. – vyno taurės, o 26 proc. buvo pasirengę paaukoti „Netflix“.

Apklausoje taip pat buvo aiškinamasi, kur dažniausiai tėvai ieško patarimo dėl vaikų auklėjimo. 42 proc. kreipiasi į savo partnerį, 41 proc. – į savo mamą, o 31 proc. – į kitus tėvus. Tėvai taip pat kreipiasi į tėvų konsultavimo specialistus, 17 proc. pasitiki internete rastais patarimais, beveik 10 proc. nurodė socialinę žiniasklaidą.

Pasak „Prestige Consumer Healthcare“ rinkodaros viceprezidento Jeano Collins, vaikų auklėjimas yra vienas sunkiausių darbų, ir tam niekada nebūsi pasiruošęs. Pirmą kartą tapę tėvais, tik 2 proc. respondentų sakė, jautęsi „labai pasirengę“, o maždaug 44 proc. – „šiek tiek pasiruošę“. Kas tėvams sukėlė didžiausių sunkumų? 50 proc. – miego trūkumas, 37 proc. – pastangos, norint užmigdyti kūdikį, 31 proc. – kūdikių daiktų kainos.

Nepaisant visų iššūkių ir nesėkmių, 66 proc. apklaustų tėvų mano, kad gali išmokyti vaikus būti malonius ir užjaučiančius. Dėl to maždaug 54 proc. tėvų vadovaujasi „autoritetingu“ auklėjimo stiliumi – yra jautrūs ir reaguoja į vaikų poreikius, būdami griežti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)