Tinklalapis babygaga.com surašė taisykles, kaip reikėtų prižiūrėti mažamečių žaislus.

1. Po vaikų draugų pasisvečiavimo nuplaukite žaislus.

Jei savo mažųjų ir nevedate į darželį, norite, kad jie ugdytų socialinius įgūdžius, mokytųsi bendrauti su bendraamžiais. Po vaikų draugų apsilankymo pas jus, nuplaukite, nuvalykite žaislus, su kuriais vaikai žaidė.

2. Kai kurie žaislai turi skalbimo instrukcijas.

Daugelis tėvų nustemba, pamatę, kad kai kurie žaislai turi skalbimo instrukciją. Nurodymus, kaip skalbti, rasite ant žaislų etikečių arba žaislų pakuotėse.

3. Po skalbimo žaislai turi gerai išdžiūti.

Svarbu išplauti, dezinfekuoti vaikų žaislus, ne mažiau svarbu juos išdžiovinti. Iki galo neišdžiovinti drėgni žaislai gali supelyti.

Vaikų žaislai

4. Maudymosi žaislus reikia skalbti atskirai.

Dažnai tėvų klaida – manyti, kad maudymosi metu vaikų turimų žaislų nereikia plauti. Tai netiesa. Tinkamiausias būdas išplauti maudynių žaislus – pamirkyti juos karšto vandens ir distiliuoto baltojo acto tirpale (50 ir 50). Kadangi su žaislais maudomasi, patartina juos mirkyti ir išplauti kas savaitę.

5. Žaislus su baterijomis plaukite su vandeniu ir muilu.

Iš žaislų su baterijomis pirmiausia išimkite baterijas, tada pamerkite žaislus. Išplautus žaislus kruopščiai išdžiovinkite ir tik tada įstatykite baterijas. Priešingu atveju, žaislai gali sugesti.

6. 1–2 kartus per savaitę plaukite ir valykite žaislus.

Mėgstamus vaikų žaislus plaukite ir valykite 1–2 kartus per savaitę, kad juose nesidaugintų bakterijos. Nesunku pastebėti, su kuriais žaislais vaikai dažniausiai žaidžia, o tai reiškia, kad juos reikia valyti dažniau už kitus žaislus.

Vaikų žaislai

7. Lėlių plaukus galima išplauti su šampūnu.

Tikriausiai pastebėjote, kad lėlių plaukai išsitepa greičiau, nei pačios lėlės. Leidinyje „Clean my Space“ rašoma, kad lėlių plaukus galima išplauti su šampūnu. Šampūnu ne tik išplausite nešvarumus, bakterijas, bet ir bus lengviau iššukuoti susivėlusius per žaidimus plaukus.

8. Medžiaginius vaikų žaislus skalbkite skalbimo mašinoje.

Medžiaginius žaislus kuo puikiausiai išskalbsite skalbimo mašinoje. Neskalbkite žaislų su drabužiais, tiesiog vienu metu galite išplauti visus medžiaginius žaislus.

9. Daugumą plastikinių žaislų galima plauti indaplovėje.

Plastikinius žaislus be baterijų galima plauti indaplovėje. Tai patogus būdas, nes nereikia plauti ir dezinfekuoti kiekvieno žaislo atskirai.

10. Vaikui susirgus, būtinai dezinfekuokite visus žaislus.

Kiekvieną kartą vaikui susirgus, dezinfekuokite visus žaislus. Žmonės suserga peršalimo ligoms dėl bakterijų, tad turėkite omenyje – vaikas pasigavo virusą anksčiau, nei ėmė matytis ligos simptomai. Jei neišplausite ir nedezinfekuosite susirgusio vaiko žaislų, vėliau atžala gali vėl užsikrėsti nuo bakterijų, likusių ant žaislų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)