Tinklalapis mama-likes.ru surinko keletą jų, kurių geriau nesakyti jaunai mamai.

Juk per atsitiktinumą taip nutiko?

Kai kurie taip sakydami dar atsidūsta ir supratingai palinguoja galva. Per atsitiktinumą vaikų dar niekas nepradėjo. Dauguma jaunų porų trokšta turėti kūdikį ir nuoširdžiai džiaugiasi jam gimus. Vaikas jiems nėra našta. Jie anaiptol nesijaudina, kad jau nebegalės šeštadieniais iki paryčių ūžauti klubuose, o kitą dieną tik per pietus kopti iš lovos.

Matyt, nerimauji dėl pagedusių kūno linijų?

Visų pirma, tos kūno linijos anaiptol ne pagedo, o tiesiog pasikeitė. Antra, apie tai spręsti bus galima praėjus ne mažiau kaip pusmečiui po gimdymo. Trečia, šiais laikais bet ką įmanoma pataisyti – pažvelkite kad ir į Victorią Beckham. Ir, pagaliau, ketvirta – visos jaunos mamos – tiesiog nuostabios. Blogiausia, ką galima pasakyti kalbant apie jų išvaizdą, yra tik tai, kad galbūt neišsimiegojo ir nespėjo pasidažyti, bet šiaip – tikra gražuolė.

Į tėtį visiškai nepanašus, ar ne tiesa?

Tai jau akivaizdus įžeidimas. Tokia užuomina įskaudintų ne tik jaunutę mamą, bet ir brandžią moterį. Mama tikrai neprivalo visur nešiotis DNR analizės rezultatų ir kūdikio tėvo vaikystės nuotraukų. Jei nepanašus į tėtį, galbūt panašus į senelį. Arba į save patį. Vaikas gimsta toks, koks gimsta, ir kaimynams tai rūpėti neturėtų.

mama, vaikas, kūdikis,draugės, vaikai, žiema, nešynė

Savo karjerą jau sužlugdei

Taip sakantys dažnai turi omeny, kad ir gyvenimas jau sugadintas. Tačiau kodėl? Yra net ketvertą vaikų auginančių moterų, kurios sėkmingai dirba, gauna neprastą atlyginimą ir eina vadovaujančius pareigas. Bet jeigu taip ir nenutiks, argi darni šeima, kurioje visi puikiai jaučiasi, mažesnis pasiekimas negu klestinti įmonė?

Ko gi mažylis šitaip verkia? Gal mama valgyti neduoda?

Aišku, tokie klausimai paprastai užduodami juokaujant, tačiau jaunas mamas jie žeidžia ypač skaudžiai. Juk jos ir pačios ima nervintis, kai vaikas verkia, todėl koks nors žinovas, pradėjęs postringauti apie tai, kokia mama netikusi – tik kankina vaiką, rizikuoja atsidurti tūžmingo žvilgsnio (mažų mažiausiai) taikiny.

Veikiausiai namuose nieko nespėji?

Galbūt taip ir būtų, jei ne skalbyklė, dulkių siurblys, indaplovė ir kiti prietaisai, kurie spėja viską. Gyvename civilizuotame pasaulyje ir galime įsigyti begalę pravarčių, buitį palengvinančių daiktų. Šiuolaikinės jaunos mamos gali į valias mėgautis motinyste, dėl nieko nesikrimsti ir nealpėti iš nuovargio. Tie, kurie tuo abejoja, galbūt tiesiog pavydi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)