Šaltiniai teigia, kad važiuojant automobiliu, rizikinga apvilkti vaiką šilta striuke. Galbūt atrodo, kad taip mažiesiems bus šilčiau, bet iš tiesų paltai, striukės susispaudžia ir menkai saugo nuo šalčio.

Amerikos vartotojų teises sauganti institucija „Consumer Reports“ pataria, kaip apvilktus vaikus vežti automobiliu žiemą:

Apvilkite vaiką paltu, striuke, pasodinkite į vaikišką kėdutę ir užsekite saugos diržus. Veržkite juos tol, kol tarp vaiko krūtinės ir diržo visiškai neliks tarpo ir nebegalėsite įkišti piršto.

Nepakeitę diržo ilgio, iškelkite vaiką iš vaikiškos kėdutės. Nuvilkite paltą, pasodinkite vaiką atgal į vaikišką kėdutę ir prisekite saugos diržus – jų ilgis nustatytas toks, koks buvo, dėvint paltą.

Jei dabar tarp vaiko krūtinės ir diržų galite įkišti vieną ar du pirštus, vadinasi, paltas per storas, kad jį būtų galima vilkėti po apsaugos diržais.

Jei paltas netinkamas vilkėti po saugos diržais, užklokite vaiką antklode, kad važiuojant būtų šilčiau.

Kitas variantas – pasodinus vaiką į kėdutę ir prisegus saugos diržus, apgaubkite paltu, o rankas įkiškite į rankoves – palto nugara atstos apklotą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)