Kaip naujienų agentūrai ELTA pirmadienį sakė Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Agnė Augonė, nuo metų pradžios iki gruodžio 31-osios Kauno mieste užregistruoti 3 602 naujagimiai ir 4 302 mirtys. Pernai buvo registruoti 3 927 kūdikiai bei 4 964 mirties atvejai.

„Noriu priminti, kad pas mus registruoti savo naujagimius gali ir kitų miestų gyventojai. Tarkim, žmogus gyvena netoli Kauno, bet dirba Kaune, tai jam parankiau kūdikio registracija pasirūpinti netoli darbovietės. Nereti atvejai, kai Kaune registruojami vaikeliai, gimę Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje, Vokietijoje, Rusijoje ar Jungtinėse Amerikos Valstijose bei kitose šalyse.

Panašiai gali nutikti ir mirčių registravimo atvejais, kai tai reikia atlikti kuo skubiau. Gyvenamosios vietos deklaracija tiksliai nurodo, kokios savivaldybės tai gyventojai. Todėl, kiek būtent Kauno miesto gyventojų gimimų ar mirčių registruota mūsų skyriaus tame bendrame sraute, mes neišskiriame, bet galime užtikrinti, kad kauniečių dauguma“, paaiškino A.Augonė.

Anot jos, 2018-ieji skyriui buvo nuolatinio produktyvaus darbo metai, siekiant kad viešosios paslaugos (o ypač elektroninės), kuo operatyviau ir kokybiškiau atitiktų interesantų poreikius, o jų prašymai būtų išspręsti kuo greičiau.

Net trys garbaus amžiaus kauniečių poros 2018-aisiais, po 60 bendro gyvenimo santuokoje metų, atšventė savo deimantines vestuves. Šiemet Kaune susituokė 2 334 poros, išsituokė 1112 porų (pernai registruota 2 529 susituokusių ir 1 139 santuokas nutraukusių porų). Netoli 10 proc. registruotų santuokų buvo su užsienio piliečiais ar pilietėmis. Lietuvaitės nuotakos, anot Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos A.Augonės, neretai šeimas kuria su Vakarų Europos valstybių piliečiais, o mūsų šalies vyrai mielai į žmonas renkasi nebūtinai savas tautietes, bet ukrainietes, ruses, baltaruses ar tolimų egzotiškų kraštų gyventojas.

Populiariausi šiemet Kaune naujagimiams suteiktų vardų sąraše buvo mergaičių vardai: Gabija, Emilija, Patricija, Sofija, Kamilė, Gabrielė, Luknė. Registruojant berniukus, dažnai pasirinkti Mato, Beno, Herkaus, Luko, Kajaus, Nojaus ar Emilio vardai. Buvo tėvelių, pavadinusių savo atžalas neįprastais vardais Davina, Rubina, Hebė, Heilė, Aila, taip pat Eidas, Ardas, Bragiimas, Dojus, Dinaidas. 104 suaugę asmenys šiemet Kauno civilinės metrikacijos skyriuje pasikeitė savo vardus, 325 pavardes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)