„Viskas prasidėjo juoko forma. Anželai pastaruoju metu vis sunkiau buvo vaikščioti ir daryti įprastus dalykus. Man patinka vaikščioti greitai, ji sakydavo, kad jai sunku. Iš tokių kasdienių situacijų išsivystė pokalbis, kad man pačiam reikėtų pabandyti, jei noriu suprasti jos savijautą“, – eksperimento idėją pasakojo Žygis. Jaunieji tėveliai nutarė įsigyti arbūzą, pritvirtinti jį prie Žygio pilvo ir prabūti su juo 24 valandas. „Nukeliavome į parduotuvę. Pasiėmėme atitinkamo dydžio arbūzą ir grįžome namo. Tada pagalvojome, kodėl gi to neįamžinus. Lietuvoje vyrai retai kada bando įsijausti į nėščios moters vaidmenį, o mes esame kosmopolitiški. Po to kilo idėja daryti ir savo tinklaraštį. Tai bus mano naujas laisvalaikio užsiėmimas“, – pasakojo Žygis.

Dainininkas Žygimantas Gečas
Vaikščioti nėra patogu, skauda nugarą, bet miegoti buvo neįmanoma

Sunkiausia, anot jo, su tokiu „pilvu“ buvo miegoti. „Vaikščioti nėra patogu, skauda nugarą, bet miegoti buvo neįmanoma. Ant nugaros negali, nes spaudžia, ant šono – labai nepatogu“, – įspūdžiais dalijosi tėtis.

Pasak jo, po eksperimento požiūris į nėščias moteris gerokai pasikeitė. „Iki tol man atrodė, kad jos dažnai naudojasi savo situacija, bet dabar suprantu, kad tikrai ne. Aš pajutau tik fizinius nepatogumus, o jos juk jaučia viską iš vidaus – hormonus ir pan. Supratau, kad moterys tikrai neapsimetinėja, joms sunku“, – tvirtino atlikėjas.

Žygimantas ir Anžela Gečai

Su arbūzu prie pilvo jam teko ne tik sėdėti namuose ar atlikti buitinius darbus, bet ir keliauti į parduotuvę. „Labai bijojau aplinkinių reakcijos, nes Lietuvoje žmonės nėra pratę prie tokių dalykų, sulaukiau keistų žvilgsnių. Kai kurie labai nemaloniai nužvelgdavo, kai kurie nusijuokdavo, buvo ir piktų žvilgsnių“, – pasakojo Žygis. Po 24 valandų jis mielai nusiėmė arbūzą ir grįžo prie įprasto gyvenimo ritmo.

Dabar naujasis tėvelis jau rezga idėjas, ką toliau publikuos savo naujame tinklaraštyje „Tėčio vlog‘as". „Darysiu jį video formatu. Dabar filmuoju medžiagą, paskui bandysiu lipdyti, darysiu pagal situaciją. Pasakosiu, ką mes veikiame ir kaip. Atsiras grafikas, viskas taps aiškiau“, – pasakojo Žygis. Jis tikisi, kad mamos jį supras ir žiūrės į tokią veiklą pozityviai.

Vaizdo įrašą, kaip Žygiui sekėsi 24 valandas praleisti nėščiosios kailyje, galite pažiūrėti čia.