Vienerių metų kūdikio maisto produktų racionas ribotas, kaip ir dantukų skaičius, todėl svarbu į tai atsižvelgti bei parinkti tinkamus torto gamybai produktus. Dažniausiai, tokio amžiaus kūdikiai dar nevartoja pridėtinio cukraus, kiaušinių. Šio torto ingredientuose nėra ir gliuteno, tačiau galima naudoti ir įprastus miltus, jeigu vaikas nėra jam alergiškas. Saldumo priduoda natūrali fruktozė iš vaisių.Tokį tortą galite pasigaminti ir jūs!

Pirmojo gimtadienio tortas

Receptas (18 cm torto formai)

Tešlai:

450 g ryžių miltų;

240 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto;

140 g obuolių tyrelės;

2 bananų (kuo minkštesnių);

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;

Žiupsnelio druskos;

1 arbatinio šaukštelio natūralios vanilės pastos (jei neturite, geriau nenaudokite nei vanilės esencijos, nei vanilinio cukraus, nes tai stipriai perdirbti produktai).

Tortas

Pertepimui:

2 indeliai po 370 g graikiško jogurto;

2 šaukštų natūralaus medaus;

Šviežių uogų.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišome ir persijojame sausus produktus: miltus, druską ir kepimo miltelius. Bananus sutraiškome, supilame tyrelę, vanilę, sviestą ir mikseriu suplakame. Abi mases sujungiame, išmaišome ir padaliname į dvi kepimo formas (lygiomis dalimis, jei norėsite 4 sluoksnių torto arba ne visai lygiomis, jei 3 sluoksnių). Kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes arba kol dantų krapštukas ištrauktas iš biskvito vidurio bus sausas.

Pirmojo gimtadienio tortas

Atvėsiname biskvitus ir perpjauname perpus. Pertepimui nusunkiame graikišką jogurtą, t.y. įdėję į kiaurasamtį leidžiame ištekėti skysčiui ir sumaišome su medumi. Biskvitas + pertepimas + uogos + biskvitas + pertepimas + uogos...

Skanaus!