Vis dėlto, vasarišką aprangą pirmosios rudens dienos rytą moksleiviai spėjo trumpam pamiršti – dauguma šventei rinkosi šiltesnius džemperius, švarkus ar net striukes. Šventinį rytą vyravo ilgos puošnios ar laisvalaikio kelnės, tačiau buvo galima pamatyti ir vieną kitą sijoną. Įdienojus šiltesni viršutiniai rūbai dažnam tapo nebereikalingi. Tiesa, griežtesnis aprangos kodas pastebimas prie mokyklų, kuriose dėvimos uniformos.

Papildomas dėmesys skiriamas moksleivių ir kitų gyventojų saugumui keliuose. Rugsėjį keliuose padaugėjus transporto priemonių, policijos pareigūnai kartu su savanoriais visą pirmąją rugsėjo savaitę patruliuoja perėjose prie mokyklų, tikrina vairuotojų blaivumą ir rūpinasi viešąja tvarka.

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, rugsėjį taip pat bus vykdomos trumpalaikės prevencinės priemonės, skirtos jauno amžiaus vairuotojams (moksleiviams, studentams), bus tikrinama, ar turima teisė vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, ar naudojami saugos diržai, saugos šalmai.

Policija kreips dėmesį į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Taip pat bus tikrinama, ar pagal amžių jie gali vairuoti tam tikrą transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku neveža keleivio ir pan.

Rytiniuose rajonuose mažai debesuota, tik vakariniuose rajonuose vyrauja tankesni debesys.

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, penktadienį iš vakarų Lietuvą pasiekė naujas ciklonas. Vėliau šią dieną daug kur žadamas lietus: pietrytinėje šalies pusėje vyraus trumpi lietūs, o šiaurės vakariniuose rajonuose lis ir įkyriau, ir intensyviau, o pajūryje turėtų pliaupti smarkiai.

Pietvakarių vėjas visame krašte dieną sustiprės iki 8–13 m/s, kai kur jo gūsiai sieks 15–17 m/s. Diena bus vėsi: vakarinėje, šiaurės vakarinėje šalies dalyje vos 15–17, kitur – 18–20 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)