Į pirmą gimnazijos klasę dukrą palydėjusi moteris sako, kad yra jaudulio, tačiau bent jau nereikėjo išleisti daug lėšų ruošiantis šiems mokslo metams.

„Šiek tiek jaudinasi dukra, nauja mokykla, pirmą kartą eina į mokyklą, į pirmą klasę, – atvirauja prie mokyklos sutikta vilnietė. – Išleisti į mokyklą mums nebrangu, nes nieko nepirkome. Dukra mokykloje tikisi smagiai laiką leisti“.

Kai kurie mokiniai neslepia, kad mokykla nėra ta vieta, kurios pasiilgo. Vieniems labiau smalsu, kokia gi ta nauja gimnazijos klasė, kitiems – kokie laukia mokytojai.

Dukrą į gimnaziją palydėjusi mama sako, kad išties brangu, kai vaiką reikia išleisti į pirmąją pradinio ugdymo klasę.

„Pirmai gimnazijos klasei jau daug ką turi, o pačiai pirmajai klasei nuo pat pradžių viską reikia supirkti“, – sako gimnazistę ir pradinukę auginanti mama.

Penktokę ir antroką palydėjusi mama neslepia, kad taip pat teko paišlaidauti.

„Daugiausia atsiėjo vadovėliai, kuprinės, priemonės, drabužiai kainuoja nepigiai – vaikai auga, batų dydis jau didelis. O dar būreliai kainuoja, didelė suma. Abu po du būrelius lanko“, – dalijasi mama.

Turguje gėlių prekeiviai šiandien sulaukė didžiulės apgulties. Po du eurus kardeliais prekiaujanti moteris sako, kad populiariausi – baltos spalvos.

„Perka įvairiai – ir po vieną, ir po du, ir po tris. Ir dviem perka po tris kardelius. Perka maždaug, kaip ir pernai. Prekyba gera“, – nusišypso pardavėja.

Pigu ar brangu gėlės, jas perkantys vertina įvairiai. Viena mama svarsto, kad du eurus mokėti už gėlę nėra labai mažai, tačiau jai patinka, kad gėlės šviesios. O štai sūnui gėles perkantis tėtis sako, kad taupyti dėl šios šventės neverta.

Turguje žmonės sukinėjasi ne tik prie kardelių.

„Perka ir rožes. Pagrinde kardeliai ir rožės pas mane, daugiau pasirinkimo ir nėra pas mane. Dar austomos, bet jas perka jau kitai progai. Kokia kardelių spalva populiariausia, sunku pasakyti – perka visokius, labai „ėjo“ balta spalva. Pirkdami retai, bet derasi, taikau nuolaidas“, – atvirauja gėlėmis prekiaujantis vyras.

Su vaikais gėlių prieš pat rugsėjo 1-osio šventę pirkti atėjusi šeima patvirtino prekybininko žodžius savo pasirinkimu – tik vienas berniukų mokytojai išrinko kardelius.

„Sūnaus šventė, tai sūnus ir renkasi ką nori, mes tik sumokam, – nusišypso berniuko tėtis. O štai kodėl neieškojo pigiau, vyras patikino, tiesiog gerai paskaičiavęs, kad mažesnė kaina ne visuomet lemia mažiausias išlaidas. – Yra Antakalnio gatvėje gera parduotuvė, ten tikrai geros kainos, bet kai vakar tokios spūstys buvo, tai kuras kainuotų daugiau. Tiesiog elementari ekonomika“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją