„Tradiciškai kardeliai simbolizuoja mokslo metų pradžią ir yra, ko gero, dažniausiai mokytojams dovanojama gėlė. Ieškantiems alternatyvų kardeliams, siūlyčiau žvelgti į sezonines gėles, pavyzdžiui, nuostabių didelių žiedų jurginus, kurie puošniai atrodo, net ir vieną ar tris dovanojant. Gal kiek užmiršta, bet Rugsėjo 1-ąjai siūlyčiau astras – dailias mūsų gamtos, natūralumo gėles“, – atsiųstame pranešime vardija floristė, gėlių butiko Vilniaus Užupio rajone „Bohemian Garden“ įkūrėja Eglė Kazokaitė.

Pagal amžių

Mažesniems mokinukams tikrai užtenka puokštelės, sukurtos iš žaismingų gėlių žiedų. Derėtų prisiminti besišypsančius veidelius primenančias gerberas. Jų visuomet rasite įvairių spalvų, kurios pradžiugina mokinukus ir nuteikia tikrai šventei. 3–5 žiedų puokštelės, surištos su rykštenės šakelėmis arba ramunėlių žiedeliais, puikiai tinka pradinukams.

Eglė Kazokaitė

Vyresnių klasių mokiniai drąsesni, dažniau ieško naujovių. E. Kazokaitė siūlo atkreipti dėmesį į gubojas. Jų būna ne tik baltų, bet ir lengvai padažytų. Šios gėlės patiks tiems, kam norisi originalumo. Kitas pasirinkimas – hortenzijos, kurių žiedai atrodo labai puošniai. Galima rinktis nuo baltų, rausvų atspalvių iki ryškių, sodrių mėlynos, purpuro ar tamsiai raudonos. Vyresnieji mokiniai gėles gali rinktis pagal nuotaiką ar net mokytojo, kuriam gėles nori dovanoti, charakterį, stilių.

„Tokiu atveju siūlyčiau nestandartines gėles, pavyzdžiui, strelicijas dar kitaip vadinamas ,,Rojaus paukščiais“. Šios gėlės primena gerves, aukštai iškeltomis galvomis. Jei rinksitės būtent šią gėlę, prie jos užtenka žalio lapo, o kompoziciją tereikia perrišti natūralia rafija (panašia į šiaudą) arba šilko juostele“, – pasakoja floristė.

Gėlės Rugsėjo 1-ajai

Keletą metų renesansą išgyvena gvazdikai. Šios ilgai išsilaikančios gėlės džiugina ir spalvomis, ir smulkių žiedelių žaismingumu.

Patogumas irgi svarbu

Jaunesnių klasių moksleiviams floristė rekomenduoja rinktis nesunkias, nedideles puokštes, kad mokinys šventės dieną jaustųsi komfortiškai ir su džiaugsmu įteiktų gėlės mokytojui. Nedidelės puokštelės gali būti sukomponuotos iš sezoninių gėlių: jurginų, astrų. Taip pat tinka astromerijos, gerberos, puoštos įkomponuojant dar vasarą menančias laukų smilgas, skabiosas, žvaigždrūnus ar kermėkus, kompoziciją galima paįvairinti žalumynų šakele.

Gėlės Rugsėjo 1-ajai

Romantiškai ir lengvai gali atrodyti ir iš smulkiažiedžių rožių 3–5 šakelių surišta nedidelė puokštelė, perrišta dailiu kaspinu ar juosta. Lelijos žiedai, kurių dabar galima rasti ne tik baltų, bet ir įvairiaspalvių, pilnavidurių, įspūdingai ir puošniai atrodančių.

Vyresni mokiniai vietoje rožių galėtų rinktis estetiškai atrodančias eustomas. Ant vienos šakelės yra daug žiedelių, todėl net ir viena eustoma sukuria šventiškumo įspūdį.

Gėlės Rugsėjo 1-ajai

Gėlės savo grožiu džiugins ilgiau, jei augalais bus tinkamai rūpinamasi. Floristė pataria, šventės išvakarėse įsigytas gėles būtinai pamerkti, nelaikyti puokštės ryškioje šviesoje bei prie šilumos šaltinių, skersvėjo. Jeigu gėles perkate šventės dieną, paprašykite floristo, kad puokštę supakuotų į drėgmės maišelį, kuriame esanti vandens dulksna palaiko gėlių gaivą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)