Laimėjo piešinių konkursą

Kaip rašoma pranešime spaudai, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos sieną papuošęs N. Jokūbaičio kūrinys buvo atrinktas iš daugiau nei 180 piešinių, pateiktų leidyklos „Šviesa“ inicijuotam konkursui, raginusiam legendinį „Šviesos“ žmogeliuką pavaizduoti šiuolaikinėje mokyklos aplinkoje. Leidyklos tikslas buvo skatinti mokinių kūrybiškumą, bendradarbiavimą ir kurti santykį tarp mokyklos bendruomenės narių.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai įvairiose aplinkose yra perkuriamas, transformuojamas vienas seniausių iki šiol gyvuojančių lietuviškų logotipų. Žingsniuojantis žmogeliukas natūraliai yra tapęs gatvės meno dalimi, vaizduojamas kaip mokymosi, kartais – ir kaip protesto simbolis. Pavasarį jis įkūnijo palaikymą Ukrainai, su Molotovo kokteiliu rankoje (pastarąją akciją organizavo foto ir video menininkas iš Kauno, Mindaugas Arlinskas).

 Piešimo akimirka

Autoriui suteikė pasitikėjimo

N. Jokūbaitis savo piešinyje siekė pavaizduoti šiuolaikinę mokyklą – tokią, kokia ji atrodo mokinio akimis. Dalyvauti konkurse mokytojų paskatintas gimnazistas piešimu domisi nuo pat mažų dienų. Vaikinas pripažįsta, kad tikėjosi laimėjimo, tačiau svarbiausia jam yra visai ne tai.

„Toks pasiekimas mane tikrai motyvuoja. Visada smagu, kai tavo darbas yra įvertinamas ir juo gali džiaugtis visi, bet svarbiausia ne pergalės, o naujų kūrinių sukūrimas ir savęs tobulinimas. Tikrai nebūčiau pagalvojęs, kad kažkada mano piešinys papuoš gimnazijos erdvę. Smagu, kad ne tik dabartinės, bet ir ateities kartos galės grožėtis darbu, kuris galbūt motyvuos ir kitus mokinius stengtis ir kurti savo kūrinius“, – pasakojo jaunasis menininkas.

Paklaustas, ar buvo sunku susitarti su gimnazija, kad būtų leista piešti ant sienos, N. Jokūbaitis tikino, kad jų švietimo įstaigos direktorė Ina Bajarauskaitė lengvai sutiko su tokia iniciatyva.

„Mūsų direktorė yra labai gera. Manau, kaip ir kitų mokyklų vadovai, ji yra už mokinių tobulėjimą ir gimnazijos erdvės puošimą, nes gimnazijoje galima rasti daug įvairių kūrybinių darbų“, – atviravo konkurso nugalėtojas.

 Piešinio kūrėjai

Mokyklų sienos atgyja piešiniuose

Savo ruožtu diplomuotas tapybos meistras L. Kaziulionis, besispecializuojantis piešime ant sienų, tapęs žmogumi, kuriam patikėta profesionaliai perpiešti konkurso nugalėtojo darbą, sako, kad tai yra jau ne pirmas kartas, kai jis gali piešti ant mokyklos sienų.

„Mokykloje piešiu ne pirmą kartą. Šis jau 6 ar 7 kartas, kada įžengiu pro mokyklos duris dar kartą. Visada labai džiaugiuosi piešdamas ir kurdamas, taip pat džiaugiuosi, kad tai darau ir mokyklose, galbūt įkvėpsiu jaunimą kurti ir įsitraukti į panašias veiklas“, – sakė menininkas.

 Piešinys ant mokyklos sienos

Mokinių kūryba – kelias į motyvaciją

Anot L. Kaziulionio, piešinio atkartojimas ant gimnazijos sienos nebuvo itin sudėtingas, tačiau labai įdomus darbas. Menininkas atkreipia dėmesį, kad kūrybos pripažinimas jauniems žmonėms suteikia labai stiprų impulsą siekti ir kurti toliau. Prie piešinio tapybos ant sienos jis pakvietė prisidėti ir jo autorių Nojų, mokiniui tai buvo pirma tokia patirtis.

„Piešinys turi nemažai detalių ir vaizduojamų elementų: jame matome mokyklą, mokyklos simbolį, pelėdą su raktu, mėlyname fone įvairių mokslo šakų simbolių, leidyklos simbolį, net pačią klasę. Susidaro įspūdis, kad mokiniui ši mokykla tarsi antri namai, kuriuose jam labai malonu ir gera būti. Turėjau galimybę susipažinti ir net kartu šiek tiek tapyti su konkurso laimėtoju. Pabendravus su juo supratau, kad jam mokslai yra labai svarbus dalykas, jis yra motyvuotas, domisi jais, žavisi ir be galo džiaugiuosi, kad visa tai net geba labai kūrybiškai pavaizduoti. Žiūrint į piešinį tikrai galima rasti be galo daug įkvėpimo, todėl tikiuosi, kad visi gimnazijos mokiniai ir net patys mokytojai grįžę rugsėjį atras papildomo įkvėpimo, motyvacijos ir džiaugsmo“, – pranešime spaudai tvirtino L. Kaziulionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją