„Šiais metais „Pirmosios kuprinės“ labdaros projektą vykdome jau antrąjį kartą. Vasarį, prasidėjus karui Ukrainoje, rinkome lėšas ir aprūpinome mokyklinėmis prekėmis ir kuprinėmis į Lietuvą atvykusius 300 ukrainiečių moksleivių. Dabar tinkamai pasiruošti naujiesiems mokslo metams norime padėti Lietuvos vaikams, gyvenantiems socialinės rizikos ar skurdžiau besiverčiančiose šeimose“, – atsiųstame pranešime sako projekto iniciatoriaus Vilniaus tarptautinio Rotaract klubo prezidentė Gabija Trimbel.

Jaunimą iki 30 metų vienijančios labdaros organizacijos Rotaract tikslas – kuprinėmis su kanceliarinėmis priemonėmis aprūpinti bent 200 Lietuvos pirmokų. Pernai rugsėjo 1-ąją į mokyklas su projekto padovanotomis pirmosiomis kuprinėmis buvo išlydėti 133 pirmokai iš Jonavos, Kėdainių, Prienų, Elektrėnų, Kaišiadorių ir Raseinių savivaldybių. Šiemet labdaros projekto „Pirmoji kuprinė“ organizatoriai išsikėlė kone dvigubai didesnį tikslą, prie kurio įgyvendinimo prisidėjo ir Vilniaus Šv. Kristoforo Rotary klubas.

„Pirmosios dienos mokykloje laukimas kupinas nerimo ir jaudulio. Tačiau ne visi šios dienos laukia šventiškai nusiteikę. Kaip rodo statistikos duomenys, Lietuvoje yra per 17 000 vaikų, gyvenančių socialinės rizikos šeimose, o kasmet beveik trečdalis pirmokus į mokyklą išleidžiančių tėvų neturi lėšų aprūpinti savo vaikus būtiniausiu mokyklos inventoriumi. Šiemet, kai vienos pilnai sukomplektuotos kuprinės kaina per metus išaugo nuo 70 iki 95 eurų, tėvams aprūpinti pirmokus būtiniausiomis mokyklos priemonėmis – ypač didelis iššūkis. Šiuo projektu mes siekiame padėti bent keletui šimtų ypač skurdžiai gyvenančių vaikų, kad mokslo metus jie galėtų pradėti ir šventiškai nusiteikę, ir kupini ryžto siekti svajonių. Prie projekto jau prisidėjo keli šimtai geradarių, kurie projektui paaukojo daugiau kaip 16 000 eurų, tačiau tikslui pasiekti mums dar trūksta keleto tūkstančių eurų“, – pažymi G. Trimbel.

Akimirkos iš praėjusiais metais vykusio baigiamojo projekto renginio, kurio metu pirmosios kuprinės buvo įteiktos 133 pirmokams iš įvairių Lietuvos regionų.

Šeimos, kurioms „Pirmoji kuprinė“ išties pagalbos ranką, atrinktos bendradarbiaujant su šalies regionų, kuriuose skurdo, nedarbo ir socialinės atskirties rodikliai didžiausi, savivaldybių socialiniais darbuotojais. Pasak projekto organizatorių, šiemet atrinkta daugiau nei 200 būsimųjų pirmokų iš Alytaus, Elektrėnų, Jonavos, Kaišiadorių, Kauno, Kazlų Rūdos, Kėdainių, Panevėžio, Prienų, Širvintų, Trakų, Ukmergės ir Varėnos, kuriuos rugsėjo 1-ąją į mokyklas tikimasi išlydėti su naujomis kuprinėmis ir būtiniausiomis priemonėmis.

„Atskirtį bei sunkumus patiriančiai šeimai svarbi bet kokia pagalba ir dėmesys. Tikrai ne kiekviena šeima įstengia nupirkti vaikui naują kuprinę, ypač šiandien, per patį kainų kilimo bumą. Vien tik Kėdainių rajone yra apie 460 mokyklinio amžiaus vaikų, kurių šeimoms teikiamos socialinės paslaugos. Projektas „Pirmoji kuprinė“ – tai ne tik parama daiktais. Tai pirmiausia teigiamos emocijos vaikui, žengiančiam pirmuosius žingsnelius į mokyklos pasaulį“, – pažymi Kėdainių pagalbos šeimai centro Direktorė Sandra Sagatienė.

Akimirkos iš praėjusiais metais vykusio baigiamojo projekto renginio, kurio metu pirmosios kuprinės buvo įteiktos 133 pirmokams iš įvairių Lietuvos regionų.

Kaip ir praėjusiais metais, rugpjūčio 21 d. projektą vainikuos šventinis renginys Vilniaus krepšinio arenoje „Rytas“, kuriame pirmokams kuprines įteiks krepšinio žvaigždės. „Apsilankymas Vilniuje, nauja kuprinė iš krepšininkų rankų vaikams suteikia dar daugiau džiaugsmo ir palieka neišdildomų įspūdžių visam gyvenimui“, – sako G. Trimbel.

Prie projekto gali prisidėti visi geros valios žmonės ir organizacijos pervesdamos projektui „Pirmoji kuprinė“ lėšų per aukojimo internetu portalą arba atlikus tiesioginį pavedimą į Vilniaus Tarptautinio Rotaract klubo banko sąskaitą LT817300010170517420, įmokos paskirtyje įrašius „Pirmoji kuprinė“.

Daugiau informacijos apie projektą galima rasti Facebook paskyroje arba interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją