Rinkitės paprastus produktus

Vaikų vakarėlių maistas, pasak Jamie Oliverio, gali būti spalvingas, skanus ir sveikas, tačiau, deja, gimtadieniai tapę greito arba saldaus maisto, kuriame gausu sočiųjų riebalų, sinonimu. Tačiau šios puikios idėjos padės išvengti šlamšto ir padaryti vaikų vakarėlius sveikesnius, ypatingesnius, spalvingesnius ir linksmesnius. Ir visa tai su minimaliu rūpesčiu.

Vaisiai

Rinkitės maisto produktus, kurių ingredientai ir skoniai yra labai mėgstami. Pagalvokite apie bananus, braškes, obuolius, agurkus, pomidorus, morkas, saldžiuosius kukurūzus, avokadus, galbūt kai kurias paprikas ir kitas paprastas daržoves bei vaisius, kuriuos, kaip žinote, mėgsta vaikai.

„Pasidaryk pats“ stotis

Susidarius tinkamoms aplinkybėms, vaikai mėgsta įsitraukti į maisto ruošą– tai suteikia jiems atsakomybės, jie įgauna kūrybinių jėgų ir tai tikrai smagi pramoga visiems kartu. Jei galite sužavėti vaikus maisto gaminimu, surengėte jiems puikų vakarėlį.

Vaikai gamina salotas

Tam puikiai tiks „pasidaryk pats“ stotis: pastatykite stalą, ant jo pridėkite blynų ir įvairiausių priedų, įdarų, naminės picos komponentų, salotų arba didelių puodų makaronų su keliais skirtingais padažais, kuriais galima juos užpilti. Variantų čia yra gana daug, ir vaikams tai tikrai patiks.

Naminiai saldainiai iš vaisių ir sulčių

Šiuos nuostabius saldainius pagaminti lengva, greita ir nebrangu. Jie taip pat suteikia jums galimybę tapti tikrai kūrybingam, naudojant daugybę skirtingų vaisių ar sulčių, kad sukurtumėte savo gėrio derinį, kuris patiks vaikams!

Jamie Oliveris

Taip pat nereikia leisti pinigų brangioms madingoms ledukų formoms. Oliveriui patinka naudoti senus jogurto puodukus – jie žavūs ir puikiai tinkami.

Gaminkite maistą naudodami natūralias spalvas

Dažykite maistą natūraliomis spalvomis – pagalvokite apie burokėlių, špinatų ir apelsinų sultis arba sumaišykite vaisius su kitais puikiais spalvą paryškinančiais pasirinkimais, tokiais kaip mėlynės, braškės, mangai, ananasai ir kiviai. Nesvarbu, ar dažote glajų, glotnutį ar pyrago įdarą, nustebsite, kokie gražūs natūralūs atspalviai!

Būkite kūrybingi

Būkite kūrybingi reklamuodami savo sveiką maistą vaikams. „Šreko“ sultys arba „Princesės Elzos“ mėlynių kokteilis visada skambės patraukliau nei tiesiog „sveikos sultys“. Vaikų sulčių porcija yra 150 ml, ją galima skiesti vandeniu pagal skonį. Pastatykite savo sulčiaspaudę ar trintuvę ant stalo ir gaminkite pagal užsakymą – kaip ir sulčių bare!

Šokoladu dengti vaisiai

Labai paprastas, ir įdomus vaikams desertas. Tiesiog ištirpinkite šokoladą (naudokite juodąjį šokoladą, kad sumažintumėte cukraus kiekį), įmerkite į nuluptą bananą, tada apvoliokite kapotuose riešutuose (džiovinti vaisiai ir sėklos taip pat puikiai rinka) ir atvėsinkite ant riebalinio popieriaus.

Susikurkite savo alternatyvas gazuotiems gėrimams

Vakarėliuose labai svarbu vengti saldžių gėrimų. Kaip alternatyvą, pabandykite spausti daug vaisių ir daržovių, pasigaminti savo naminio limonado arba įpilti vandens su vaisiais, žolelėmis ir galbūt valgomomis gėlėmis.

Jei nenorite naudoti cukraus savo limonaduose, yra kitų puikių alternatyvų, tokių kaip agavų sirupas, medus ar klevų sirupas.

Įvairių spalvų ir skonių sveiki padažai

Pamirškite apdorotus sumuštinių įdarus. Saldūs arba pikantiški padažai yra puikus būdas pritraukti „gerų dalykų“ į vaikų pilvukus. Klasikiniai patiekalai, tokie kaip humusas, pupelės, avokadas ir pomidorų salsa yra puikus pasirinkimas.

Riešutų sviestas, pagardintas kakava, vanile, karamelizuotu bananu ar klasikiniu marmeladu, taip pat yra sveikesnis pasirinkimas nei tie, kuriuose gausu sočiųjų riebalų.

Jei atvyksta alergiškų vaikų, būtinai pažymėkite maistą, kuriuose gali būti alergenų, pvz., riešutus, pieno produktus ir pan. – netgi galite pasidaryti mielas etiketes, kurias dedate prie tokių maisto produktų.

Parengta pagal jamieoliver.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją