Lietuvai šiemet minint mokslininko, pedagogo, pranciškonų vienuolio Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos metus bei 250-ąsias gimimo metines, miestą ir gimnaziją, kurioje gimė jo parašytas pirmasis lietuviškasis geografijos vadovėlis, nuo šiol garsins ir XVII Pasaulinės geografijos olimpiados aukso medalis bei XXXII Tarptautinės biologijos olimpiados bronza. Abu medalius Lietuvai iškovojo tas pats gimnazijos abiturientas.

Pranciškonų gimnazijos pranešime žiniasklaidai rašoma, jog medalius Lietuvai parvežė Pranciškonų gimnazijos abiturientas Edgaras Zaboras. Turkijoje turėjusi vykti geografijos olimpiada šiemet rugpjūčio 10 -16 dienomis dėl pandemijos organizuota nuotoliniu būdu. Jos laureatai iškilmingai paskelbti ir apdovanoti Pasaulio geografų kongrese.

E.Zaboras šiemet kol kas vienintelis lietuvis, iš tarptautinių dalykinių olimpiadų parvežęs auksą. Mokinio mokytojas Vilius Adomaitis sako, jog šis auklėtinio laimėjimas – aukščiausias, kokį geografijos srityje gali pasiekti moksleivis:

„Tai – savotiškas Everestas, ypatingas žinių įvertinimas. Jis svarbus ne tik mokiniui ar jo mokytojui, bet ir visam gimnazijos kolektyvui. Todėl, kad geografija ypatingas mokslas. Atlikdamas užduotis moksleivis turi gebėti taikyti ir daugelio kitų disciplinų žinias: fizikos, matematikos, chemijos ir anglų kalbos. Tad įsivaizduokite, koks unikalus yra Edgaro protas ir kiek daug darbo jis įdeda“, – sako V. Adomaitis.

Šiemet tai jau ne pirmas šio Pranciškonų gimnazijos moksleivio tarptautinis laimėjimas geografijos srityje. Birželį vaikinas nuotolinėje Europos geografijos olimpiadoje, kaip ir 2019 m. Karaliaučiuje vykusioje VI Baltijos šalių geografijos olimpiadoje, buvo įvertintas sidabro medaliu. Beje, E.Zaboras šiemet tapo ir vienu iš keturių šalies dvyliktokų, egzaminus išlaikiusių šešiais šimtukais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)