Kol oras leis, užsiėmimus vykdys lauke

Jei vaiko netraukia meno ar sporto būreliai, galbūt jam patiktų papildyti jaunųjų šaulių gretas? Štai Utenos jaunųjų šaulių vadovas Aivaras Erslovas atskleidžia, kokia veikla užsiima čia atėję vaikai.

„Kai užsiėmimus darome žiemą, didesnė jų dalis vyksta uždaroje patalpoje. Tuomet vaikai gauna teorinių žinių: jie supažindinami su Šaulių sąjungos istorija, mokosi rikiuočių. Vėliau mokosi analizuoti žemėlapius, susipažįsta su kariuomenės vienetų rūšimis, kariuomenės laipsniais, Šaulių sąjungos pareigybėmis“, – vardina pašnekovas.

Vyras priduria, kad jeigu užsiėmimai vyksta lauke, jie būna praktiniai: trumpi žygiai, radijo ryšio protokolai.

„Kai vaikai vyresni, jie mokosi išgyvenimo pagrindų, paruošti maistą lauko sąlygomis, užkurti laužą“, – apie veiklą gamtoje pasakoja jaunųjų šaulių vadovas.

O kaip sekėsi neformalųjį švietimą vykdyti karantino metu? „Pavasarį vykdomą veiklą buvome sustabdę, tačiau vasarą vėl galėjome susitikti su vaikais. Šiltuoju metų laiku visus užsiėmimus vedėme lauke, palaikėme saugų atstumą“, – prisimena švietėjas.

Anot Utenos jaunųjų šaulių vadovo, rugsėjo mėnesį jo vadovaujama popamokinė veikla dar nevykdoma: „Greičiausiai pradėsime spalį. Kol oras leis, bandysime veikti lauke, kad būtų išlaikytas saugus atstumas. Jei oro sąlygos neleis, rinksimės klasėse.“ Pašnekovas svarsto, kad vaikams, ko gero, teks dėvėti apsaugines veido kaukes.

Paklaustas, ar šįmet vaikams geriau likti namuose, ar visgi rinktis neformalųjį švietimą, specialistas teigia: „Popamokinėje veikloje saugumo užtikrinimas tikrai įmanomas. Pavyzdžiui, pastate, kuriame renkasi jaunieji šauliai, yra daug patalpų, kurias galime išnaudoti. Taip pat, jei vaikų susirinks daugiau, skaidysime juos į grupes.“

Popamokinė veikla yra svarbi – vaikai prie kompiuterių sėdi per daug

Šį rugsėjį Šilalės sporto mokykloje, o tiksliau – jos baseine, organizuojama programa, pavadinimu „Saugus ir aktyvus vandenyje“. Kaip teigia šios mokyklos direktorė Gitana Jurgutienė, šįmet šią programą pasirinko 160 vaikų.

„Visi baseiną lankantys vaikai yra suskirstomi į grupes, kuriose – daugiau nei 10 vaikų“, – sako sporto mokyklos vadovė. Ji priduria, kad vaikai eina į baseiną ir kitus renginius, taip pat įvairiomis veiklomis užsiima salėse arba, jei leidžia oras, lauke.

Pasak G. Jurgutienės, yra užtikrinama, kad vaikai iš skirtingų programos „Saugus ir aktyvus vandenyje“ nekontaktuotų.

Asociatyvi nuotr.

Ar vaikai dėvi kaukes? „Baseine kaukės nedėvimos. Su kaukėmis vaikai ateina iki registratūros, kur gauna praėjimo raktelius ir apyrankes. Jie praeina registratūrą, persirengimo kambarius, o tada kaukių jau nebereikia“, – paaiškina pašnekovė.

G. Jurgutienė įsitikinusi, kad vaikai turi užsiimti popamokine veikla: „Kai per karantiną visos pamokos vyko nuotoliniu būdu, vaikai prie kompiuterių sėdėjo tikrai per daug. Dabar vaikai yra ištroškę užsiėmimų, bendravimo – štai šiais metais negalėjome priimti visų norinčiųjų dalyvauti mokyklos organizuojamoje programoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)