Mokantiems brangiau – kambarių valymo paslaugos

Kiek kainuoja vieta Vilniaus Gedimino technikos universiteto bendrabučio kambaryje? Universiteto Paslaugų skyriaus vedėjas Algirdas Bendikas nurodo kainas ir paaiškina jų skirtumus.

„Atsižvelgiant į kambario būklę ir gyventojams teikiamas paslaugas, vienos vietos kambaryje kaina už vieną mėnesį svyruoja nuo 58 eurų (neatnaujintame triviečiame kambaryje) iki 150 eurų (atnaujintame vienviečiame kambaryje)“, – sako pašnekovas.

Anot A. Bendiko, į skirtingą kasmėnesinį mokestį įskaičiuotos ir skirtingos suteikiamos paslaugos: „Tiems, kas moka nuo 58 iki 87 eurų per mėnesį, yra įskaičiuoti nuomos, komunalinių paslaugų, bendrabučio administravimo bei interneto paslaugų mokesčiai.“

Vyras prideda, kad į 104-110 eurų sumą per mėnesį įskaičiuoti nuomos, komunalinių paslaugų, administravimo, kambarių ir prie jų esančių sanitarinių mazgų valymo bei patalynės keitimo, interneto paslaugų mokesčiai.

A. Bendikas pabrėžia, kad į VGTU bendrabučius atvykę gyventi studentai gali gauti vietą įvairios būklės kambariuose: „Nors kasmet bendrabučiuose yra suremontuojami 200 kambarių, visgi studentai turi atminti, kad dar ne viską spėjome sutvarkyti.“

Vyras atkreipia dėmesį į tai, kad pirmakursiai gali būti ramūs – vietą bendrabutyje jie tikrai gaus.

Galimybė įsirengti kambarį taip, kaip norisi

Vilniaus kolegija turi septynis bendrabučius, kuriuose – beveik 2 tūkst. vietų.

„VIKO bendrabučiuose vietų kainos svyruoja nuo 50 iki 65 eurų. Tai priklauso nuo kategorijos, kuriai priskiriamas kambarys“, – paaiškina bendrabučių valdytojas Virgilijus Varatinskas. Jis prideda, kad mažiau sumokėti reikia už vietą, esančią triviečiame kambaryje.

Pašnekovas patikina, kad pirmiausia bendrabučiuose apgyvendinami kolegijos studentai, o likusiose laisvose vietose gali apsigyventi kitų mokymo įstaigų ugdytiniai.

Ar daug studentų nori gyventi vieni? „Nelabai daug. Pastebime, kad šis klausimas aktualus pirmakursiams, kurie dar tik ruošiasi apsigyventi bendrabutyje. Deja, iškart tokios galimybės suteikti negalime, tačiau po kiek laiko ir patys studentai nebenori – jau būna susidraugavę su kambario draugais“, – pasakoja V. Varatinskas.

Pasak pašnekovo, daug studentų imasi remontuoti gyvenamuosius kambarius: „Taip, mes suteikiame tokią galimybę. Studentai dažnai klausia, ar nebus taip, kad įsirengus kambarį ir investavus į jį lėšas, nereikės išsikraustyti. Bet aš laikausi savo duoto žodžio ir sakau, kad jei studentas vienaip ar kitaip patobulino kambarį, jis gali būti ramus – iš to kambario jo niekas neišvys.“

Tikisi pabaigti remontą iki atvažiuos studentai

Šiuo metu Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Antakalnio gatvėje esančiame bendrabutyje vyksta remonto darbai. Kaip teigia bendrabučio apgyvendinimo paslaugų koordinatorė Rūta Buivydienė, tikimasi, kad iki mokslo metų pradžios darbai bus užbaigti.

Priešingai nei kitų aukštųjų mokyklų bendrabučiuose, šiame – kambariai ir juose esantys baldai yra vienodi.

Kolegijos bendrabutyje viena vieta studentui atsieina 70 eurų per mėnesį.

Antakalnio gatvėje esančio kolegijos bendrabučio koordinatorė patikino, kad kiekvienais metais didžiausias dėmesys skiriamas pirmakursių apgyvendinimui, o tik paskui stengiamasi patenkinti ir vyresniųjų kursų studentų poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)