Tinklalapis popsugar.co.uk pateikė 11 maisto produktų, už kuriuos padėkos ne tik jūsų vaiko, bet ir jūsų pačių imuninė sistema.

Kiaušiniai

Virti kiaušiniai

Kiaušiniai yra vienas geriausių pirmųjų maisto produktų kūdikiams. Tiesą sakant, JAV Mitybos gairių patariamasis komitetas neseniai rekomendavo kiaušinius kaip pirmąjį maisto produktą kūdikiams ir mažiems vaikams. Kiaušiniai ne tik yra gausūs baltymų, kurie ne tik gali padėti sumažinti alergijos maistui riziką, bet ir turi daug imunitetą palaikančių maistinių medžiagų, tokių kaip cinkas.

Avižos

Avižos

Avižos yra puikus maistas vaikams dėl daugelio priežasčių: jos gerai dera su kitais skoniais ir jose yra geležies. Bet avižos gali turėti dar vieną naudą mažylio mityboje: jos palaiko imuninę sistemą. Avižose yra beta gliukanų, kurie vaidina svarbų vaidmenį suaktyvindami ląsteles, kurios gali padėti kontroliuoti virusines infekcijas.

Morkos

Morkos

Morkos dažniausiai būna mėgstamos mažylių, o tai šiuo atveju yra geras dalykas. Morkose yra daug svarbių maistinių medžiagų, įskaitant beta karotiną, karotinoidą, kuris, kaip įrodyta, palaiko ląstelių-žudikų veiklą. Būtent jos padeda kontroliuoti virusines infekcijas.

Jautiena

Jautienos nugarinės kepsnys

Tai gali nustebinti, bet jautiena yra imunitetą palaikantis maistas. Mažiems vaikams naudinga valgyti jautieną, nes joje gausu geležies. Jei kai kurie šios mėsos gabalėliai gali būti per sunkūs, kad mažylis sukramtytų, rinkitės minkštesnius variantus: maltą nugarinę ar troškintą mėsą.

Vištienos sultinys

Kad vištienos sultinys yra pirma pagalba peršalus, nėra vien bobučių prasimanymas. Iš tiesų, valgant vištienos sultinį, galima palengvinti nosies užburkimą ir kitus peršalimo simptomus. Vis dėl to jei patiekiate vištienos sriubą mažyliui, įsitikinkite, kad ji vertinga, kad joje gausu daržovių ir tikros vištienos. Perkoštas sultinys gali būti patiekiamas ir puodelyje. Tik prieš tai įsitikinkite, kad sriuba nėra per karšta.

Braškės

Genovaitė Sakalauskienė

Braškes mėgsta daugelis vaikų. Šiose uogose yra vitamino C, kuris yra žinomas dėl savo imunitetą stiprinančių savybių. 1–3 metų amžiaus vaikams reikia 15 mg šio vitamino, o tai atitinka tik 2–3 braškes per dieną (vienoje braškėje yra maždaug 7 mg vitamino C). Braškes galima supjaustyti ir duoti šviežias, arba tinka ir kitokie būdai: šaltyje džiovintos braškės arba trintos braškės.

Jogurtas

Graikiškas jogurtas su uogomis

Natūralus pieninis jogurtas, į kurį nepridėta cukraus, yra imunitetą stiprinantis maistas dėl daugelio priežasčių. Pirma, jame yra vitamino D. Būtent jis yra svarbus tam, kad būtų palaikoma stipri imuninė sistema. Be to, jogurte yra probiotikų arba gyvųjų bakterijų, kurios teikia naudos žmogaus organizmui.

Avokadai

Žmonės maloniai nustemba, sužinoję, kad avokadai gali padėti palaikyti sveiką imuninę sistemą. Šie skanūs žalieji vaisiai yra gausūs ne tik vitaminų A, C ir E, bet ir turi sveikųjų riebalų, kurie padeda organizmui įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus. Avokadai taip pat yra glutationo, antioksidanto, susijusio su imuninės sistemos sveikata, šaltinis.

Citrusiniai vaisiai

Ne veltui apelsinų sultys yra daugelio žmonių slaptas ginklas, kai reikia stiprinti imunitetą. Šios sultys yra ne tik skanios, bet ir jose gausu vitamino C. Tiesa, mažiems vaikams geriau duoti valgyti patį vaisių, o ne gerti jo sultis. Galima pradėti nuo klementinų ir baigti tikraisiais apelsinais. Prieš patiekdami, įsitikinkite, kad išėmėte visas sėklas. Jei vaikui sunku sukramtyti, galite pašalinti vaisiaus membranas.

Kreminis natūralus žemės riešutų sviestas

Žemės riešutuose natūraliai gausu maistinių medžiagų. Ypač vitamino E ir vario. Visų žemės riešutų paprastai nerekomenduojama vartoti mažiems vaikams, nes jie gali užspringti, bet štai natūralus kreminis žemės riešutų sviestas (be pridėtos druskos, cukraus ar papildų), užteptas ant skrudintos duonos ar įmaišytas į jogurtą, yra puikus būdas, galintis sustiprinti imuninę sistemą.

Lašiša

Riebiose žuvyse, tokiose kaip lašiša, yra riebalų rūgšties, kuri, kaip įrodyta, padidina baltųjų kraujo kūnelių aktyvumą ir padeda palaikyti imuninę sistemą. Maži lašišos pyragaičiai arba naminės žuvies lazdelės yra puikūs būdai, kaip įtraukti šias riebalų rūgštis į savo vaiko mitybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)