Šokoladas yra išskirtinio skonio saldumynas, kurį, atrodo, mėgsta praktiškai visi, o ypač maži vaikai, rašoma tinklalapyje babygaga.com.

Vienu metu buvo manoma, kad valgyti šokoladą nesveika, bet, Amerikos pediatrijos akademijos duomenimis, buvo atlikta nemažai tyrimų, įrodančių, kad saikingai valgomas šokoladas netgi gerina sveikatą.

Ar galima duoti šokolado kūdikiui?

Kai pediatras jau leidžia primaitinti kūdikį kietu maistu, teoriškai nereikėtų iš sąrašo išbraukti ir šokolado. Nėra specialių gairių, nurodančių, kaip ir kada duoti kūdikiui pirmą kartą paragauti šokolado.

Vis dėlto Amerikos pediatrijos akademija rekomenduoja tėvams palaukti bent iki kol vaikui sukaks dveji metai, nes šokolado sudėtyje yra pridėtinio cukraus.

Dėl to, ar mažyliui jau galima ragauti šokolado, geriausia konsultuotis su savo pediatru.

Ar kūdikis gali būti alergiškas šokoladui?

Nors alerginė reakcija į šokoladą pasitaiko retai, vis dėlto ji yra įmanoma. Paprastai rekomenduojama neskubėti duoti vaikui ragauti produktų, kurie potencialiai gali sukelti alergiją.

Vis dėlto dabar imta kalbėti, kad geriau pradėti įvesti tokį maistą anksčiau, nei vėliau. Remiantis tyrimais, netgi rekomenduojama pradėti duoti tokius produktus kūdikiams tarp 4-6 mėnesių. Verywellfamily.com duomenimis, supažindinus kūdikį su tokiais produktais apytikriai šiame amžiuje, tai kaip tik gali padėti į alergiją linkusiam vaikui išvengti rimtos alergijos.

Duodant tokius produktus arba bet kokį naują maistą kūdikiui labai svarbu akylai stebėti, ar nepasirodys alerginės reakcijos požymių, pavyzdžiui, ar neatsirado bėrimų, ar netinsta liežuvis, gerklė ar veidas, ar vaikui neniežti odos, ar nesutriko virškinimas ir pan.

Jei pastebite bent vieną iš minėtų požymių, skubiai skambinkite į greitąją pagalbą arba gabenkite vaiką į artimiausią ligoninę, kad kilus alerginei reakcijai būtų išvengta rimtų komplikacijų. Geriau nuvažiuot be reikalo, negu po to gailėtis.

Taigi, išvada tokia, kad nėra įrodymų, jog kūdikiams nesaugu duoti šokolado, taip pat nėra gairių, kada vaikui galima pradėti duoti saldumynus. Vis dėlto visada primygtinai rekomenduojama prieš įvedant naują maistą pasitarti su vaiko gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)