Štai kaip tai gali paveikti jūsų santuoką.

Dažnesni konfliktai

Kai lovoje šalia tėvų miega kūdikis, abu partneriai patiria miego trūkumą. Tiek vienas, tiek kitas kūdikiui pravirkus iškart nubunda. Jeigu mažyliui suskausta pilvuką, net ištisą naktį nepavyksta sudėti bluosto. Kai stinga miego, negatyvios emocijos ypač pagilėja, todėl partneriai ima dažniau konfliktuoti. Menki susikirtimai virsta audringais barniais, kyla noras vienas kitą kaltinti. Žinoma, nukenčia ir seksualinis gyvenimas, rašoma portale Babygaga.com.

Prigesę santykiai

Kad poros santykiai klestėtų, juos privalu puoselėti. Partneriai turi rasti kuo daugiau laiko bendriems užsiėmimams, meilei ir pašnekesiams. Tai padaryti išties nelengva, jei naktimis šalimais miega kūdikis. Aišku, ims trūkti miego, todėl darysitės irzlūs, paniurę, galop prarasite bet kokį norą kalbėtis, nes netgi paprasčiausi pokalbiai tuoj pat virs rietenomis.

Aišku, tikėtinas ir kitoks rezultatas: miegojimas su kūdikiu gali net labai prisidėti prie šeimos gerovės.

Komandinis darbas

Miegodami su kūdikiu judu su parneriu galite pasijusti it komanda, susitelkusi bendram darbui ir judanti link bendro tikslo. Kad nepatirtumėte miego deficito, abu turėsite ieškoti racionalių išeičių. Kartu spręsdami problemas suartėsite ir tapsite atviresni vienas kitam.

Glaudesni ryšiai

Jei apsisprendę miegoti su kūdikiu elgsitės it komanda, ypač jei kūdikis – jūsų pirmagimis, pavyks sutvirtinti jūsų, kaip šeimos, santykius. Jei vyras ištisą dieną dirba, miegodamas šalia kūdikio jis turės puikiausią progą užmegzti su vaiku glaudų ryšį, kadangi naktį privalės juo rūpintis – aktyviai įsitraukti į vaiko priežiūrą.

Beje, jei kūdikis miegos kitame kambaryje, gali apimti nerimas, todėl tai vienas, tai kitas nubusite vidury nakties ir eisite tikrinti, ar mažyliui nieko nenutiko.

Kokią įtaką miegojimas su kūdikiu padarys konkrečiai jūsų santuokai?

Tiesa ta, kad poveikį, kurį sutuoktiniai patiria, kai ima miegoti su kūdikiu, lemia jų bendravimo kokybė.

Prieš įtaisydama kūdikį bendroje lovoje, moteris turėtų išsiaiškinti, ką apie tai mano partneris. Šiukštu negalima manyti, kad jis automatiškai apsidžiaugs nauju lovos gyventoju.

Įtariate, kad sutuoktinis tokiam žingsniui nepritaria? Manote, kad jis abejoja sprendimo racionalumu? Tokius dalykus nesunku suprasti iš tam tikrų ženklų.

Jei paaiškėtų, kad jūsų būgštavimai pagrįsti, galite imti aiškintis, kodėl partneris laikosi priešingos nuomonės. Galbūt jis baiminasi, kad vaiko buvimas lovoje pakenks judviejų santykiams, o gal nerimauja, kad dėl to sutriks jo miego ritmas?

Tik išsamiai aptarę visus kylančius klausimus ir išsiaiškinę vienas kito požiūrį, sugebėsite rasti abiem priimtiną sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)