Moteris papasakojo apie stebuklingą dukrelės gimimą ir dar kartą padėkojo visiems jai gyvybę gelbėjusiems gydytojams.

2018 m. balandį Dizzy aptiko gumbelį kakle – tada ir prasidėjo jos kova su vėžiu. Šeimos gydytoja iš karto nusiuntė ją į Karališkąją Marsdeno ligoninę Londone, ten tris savaites buvo atliekami tyrimai, skenogramos, taip pat – biopsijos tyrimas. Galiausiai jai diagnozavo ketvirtos stadijos Hodžkino limfomą.

Prieš pradedant chemoterapijos kursą, Dizzy pasirinko embrionų užšaldymo procedūrą, tiesa, kaip pati pasakoja, tuo metu motinystės klausimas mažai rūpėjo.

„Man buvo tik 25-eri, mintys sukosi vien apie sunkumus, viskas baugino, – leidiniui „Mirror“ pasakojo dabar jau 29 m. moteris. – Baugu galvoti apie embrionų užšaldymą, kai tau tik 25-eri ir rimtai dar negalvoji apie motinystę. Viskas vyko labai greitai.

Birželį prasidėjo pirmas chemoterapijos kursas. Deja, po jo nepavyko išnaikinti visų vėžio ląstelių – tai paaiškėjo lapkritį, likus dienai iki 26-ojo gimtadienio. Nepaisant liūdnos žinios, Dizzy nepasidavė ir su draugais surengė gimtadienio vakarėlį. „Buvo dar viena sunki diena, bet kitą dieną vis tiek surengėme vakarėlį, šokome iki ryto. Smagiai pasilinksminome. Vakarėlio tema buvo ABBA grupė ir jos muzika, visi pasipuošėme, linksminomės, nutarėme parodyti, kad vėžys nenugalės.“

Paskui prasidėjo antras chemoterapijos kursas, o po jo laukė kamieninių ląstelių transplantavimo operacija, reikalinga, norint galutinai įveikti vėžį. Medikai įspėjo – po gydymo Dizzy veikiausiai visam laikui liks nevaisinga, deja, kito pasirinkimo nėra.

Po 2019 m. kovą man atliktos kamieninių ląstelių transplantacijos operacijos Dizzy apniko niūrios mintys – ji baiminosi, kad operacija nebuvo sėkminga. „Laimė, kad mano moteriška intuicija pasirodė esanti klaidinga – aš pasveikau, ir nuo to laiko nebesidairiau atgal“, – pasakojo moteris.

Gydymo metu medikamentais dviem mėnesiams sukėlė menopauzę – tuo metu sustabdė kiaušidžių funkciją.

Praėjus metams, Dizzy pajuto keistus simptomus ir palaikė juos ankstyva menopauze, prasidėjusia dėl vėžio gydymo, – jau tris mėnesius nebuvo menstruacijų, be to, medikai buvo įspėję, kad sudėtingas gydymas – didžiulis krūvis organizmui, todėl vargiai pavyktų pastoti.

Nuėjusi į eilinį sveikatos patikrinimą Dizzy sužinojo, kad įvyko neįtikėtinas dalykas. „Jane [seselė] buvo ir yra mane palaikantis žmogus, – pasakojo moteris. Ji pirmoji paskatino mane patikėti, kad vėžys įveikiamas. Jos paraginta atlikau testą ir sužinojau, kad laukiuosi. Papasakojau Jane, kad nerimauju, jog liga gali atsinaujinti, juo labiau, kad daug pažįstamų žmonių atlieka tyrimus. Buvo ir keistų fiziologinių pojūčių – tris mėnesius neprasidėjo menstruacijos, jaučiausi pavargusi.
Nė minties nebuvo, kad laukiuosi, maniau, kad man prasidėjo ankstyva menopauzė po kamieninių ląstelių transplantacijos, kas buvo tikėtinas dalykas. Papasakojau Džeinei apie keistus pojūčius, o ji patarė pasidaryti nėštumo testą. Patyriau sukrėtimą – paaiškėjo, kad jau trečią mėnesį esu nėščia. Iš karto paskambinau seselei Jane. Jaučiausi tokia laiminga – maniau, man nėra šansų pastoti. Atrodė, kad įvyko stebuklas.“

Praėjusį rugsėjį Dizzy gimė sveika mergaitė Thea. Moteris pati augina dukterį. „Ji yra mažas stebuklingas kūdikis. Man taip pasisekė, kad ją turiu, nes tikrai maniau, kad po vėžio diagnozės ir viso gydymo man bus neįmanoma kada nors pastoti“, – sakė laiminga mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją