Vis dėlto įvairūs būdai gimdymo skausmui palengvinti dar dažnai demonizuojami ir apipinami būtais ar nebūtais mitais. Gimdyti tik natūraliai, kitaip bus pakenkta kūdikiui, jis gali gimti „pridusęs“, užaugęs turės problemų dėl hiperaktyvumo, mamai kils problemų mažylį žindant, dėl taikomos nejautros moteris pati gali patirti sunkių fizinių negalavimų, galiausiai – nesukurs glaudaus ryšio su savo vaiku. 
O štai Seniausios Lietuvoje veikiančios Nėščiųjų sveikatingumo mokyklos vadovas, gydytojas-akušeris Romualdas Šemeta tikina, kad gimdymas yra natūralus fiziologinis procesas ir visiškai neskausmingas. Anot jo, jei gimdydama moteris jaučia skausmą, reiškia, kad ji nėra tam tinkamai pasiruošusi ir neturi reikiamų žinių. Apie tai skaitykite straipsnyje „Legendinis gydytojas Šemeta pasakė, kaip pagimdyti lengvai ir neskausmingai: nėra jokių priežasčių, kodėl turėtumėte bijoti ir klykti iš skausmo“.


Ilgametę darbo patirtį turintis E. Jakiūnas turi savo nuomonę. „Žmonės ieško, kaip save realizuoti šiame pasaulyje – vieni sako, kad žemė yra plokščia, ir yra daugybė tai pagrindžiančių straipsnių bei milžiniška sekėjų armija. Kiti štai sako, kad gerai yra tik natūralus gimdymas. Sunku pasakyti, kam to reikia ir koks to tikslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)