Tiek besilaukiant pirmą, tiek kažkelintą kartą, nėštumas tampa ypatingu išgyvenimu, kupinu džiugesio akimirkų ir, deja, tam tikrų nepatogumų. Dažniausiai tai nebūna tikros bėdos, o tiktai nuostabą sukeliantys kūno ir organizmo pakitimai, su kuriais tenka taikstytis skaičiuojant nėštumo savaites.

Augant pilvukui besireiškiantys pokyčiai – labai individualūs: kai kurios moterys ypač pastambėja, kai kurias kankina nuolatinis pykinimas, rašoma portale babygaga.com. Bet ką daryti, kad naujieji potyriai taip negadintų nuotaikos? Gal pasilengvinti gyvenimą pavyks susipažinus su toliau išvardytais patarimais? Daugelis apgailestauja, kad nežinojo apie juos iki nėštumo.

Triukas su džinsais

Darosi sunku įlįsti į mėgstamus džinsus? Jeigu žinosite vieną paprastą gudrybę, dar kurį laiką galėsite jais puoštis. Tiesiog nesekite sagos, tiksliau, nesekite jos įprastai. Šiuo atveju padės plaukų gumytė. Įverkite ją į sagai skirtą kilpą ir iš vienos pusės kyšantį galą perkiškite per kitoje pusėje susidariusią kilpelę. Kadangi guma išsitempia, gautą kilpą bus nesunku užkabinti už sagos. Kai apsivilksite juosmenį slepiantį megztuką, niekas nė neįtars, kokios gudrybės ėmėtės, kad džinsai vis dar puikiai tiktų.

Triukas su liemenėle

Nėštumui einant į pabaigą, o ypač kai pradeda gamintis pienas, krūtinė padidėja, bet tai nereiškia, kad reikia pirkti naują liemenėlę. Pakaks, jei įsigysite specialių jos apimtį padidinančių detalių. Jos paprastai parduodamos supakuotos po dvi, tris arba daugiau.

Nėštumas

Investuokite į pagalves

Artėjant gimdymo terminui, nėštumas ima ne juokais varginti, nes pilvas tampa rimtu kroviniu. Ypač nepatogu tada miegoti, tačiau bemiegės naktys ir skausmai yra mažiausiai pageidaujami. Kaip sau padėti? Veikiausiai esate girdėjusi apie nėščiosioms skirtas pagalves? Jos išties labai patogios, tad įsigyti tikrai verta. Visgi jei tokios investicijos – ne jums, įsigykite daug pigesnių pagalvėlių ir apsikaišykite jomis.

Virtuvinės žnyplės vonioje

Juk pasitaiko, kad daiktai krenta? Na, kai netyčia juos užkliudote? Kadangi augant pilvui, grakštumo mąžta, nuversti ant lentynos išrikiuotus dušo želės, šampūno ir kitus buteliukus tampa tiesiog tradicija. Kad būtų lengviau pakelti nukritusius daiktus ir nereikėtų tiek daug lenktis, pasinaudokite virtuvinėmis žnyplėmis – tokiomis, kuriomis paprastai kabinami spagečiai.

Įsispiriami sportbačiai

Vasariniu apavu, kurio nereikia varstytis, pasirūpinti nesunku. Bet ką daryti, kai orai ima vėsti ir tenka pereiti prie suvarstomų batų, juk akivaizdžiai nėščiai moteriai nėra taip paprasta susirietus susirišti batų raištelius. Kad to daryti nereikėtų, juos galima pakeisti specialiais silikoniniais raišteliais. Tada net į kedus galėsite įsispirti.

Nėštumas

Druskos vonelės pėdoms

Daugumą nėščiųjų kamuoja tinstančios pėdos. Šis nemalonus reiškinys – tam tikrų skysčių sulaikymą organizme skatinančių produktų vartojimo rezultatas. Kad tinimas bent kiek atlėgtų, pėdas galima pamirkyti šiltame vandenyje su jūros arba karčiąja druska.

Būtiniausių daiktų krepšys

Viso nėštumo laikotarpiu rekomenduojama po ranka turėti būtiniausių daiktų krepšį. Pirmaisiais nėštumo mėnesiais jame gali būti pykinimą malšinančių preparatų, užkandžių ar kt. Šitoks krepšys tikrai pravers užėjus nenumaldomam norui sukrimsti bent kąsnelį dabar tikru skanėstu tapusio produkto. Artėjant trečiajam trimestrui, aišku, reikia pasirūpinti krepšiu, su kuriuo vyksite į ligoninę, bet tai jau atskira tema.

Kad nepykintų

Rytinis pykinimas tiktai vadinamas rytiniu. Iš tikrųjų jis gali užeiti bet kada, o kartais nepraeiti ir ištisą dieną. Puiki priemonė nuo pykinimo – tai vitaminų B6 ir „Unisom“ derinys. Tik nepamirškite, kad prieš ką nors vartojant, būtina pasitarti su gydytoju. Taip pat atminkite, kad pykinimas kankins šiek tiek mažiau, jei gersite pakankamai vandens.