Tinklalapis parents.com pateikė, kokia tikimybė pastoti, jei mylėsitės šiais mėnesio etapais.

Tikimybė pastoti per mėnesines

Menstruacijos yra natūrali moters endokrininių liaukų veiklos išraiška, rodanti, kad organizme vyksta fiziologiniai procesai. Daugeliui moterų jos trunka nuo trijų iki septynių dienų. Jau trečią dieną ima augti progesterono ir estrogeno lygis ir siekiama atkurti endometriumą (vidinį gimdos sienelės sluoksnį).

Jūsų šansai pastoti: beveik nulis. Lytiniai santykiai per mėnesines nėra kenksmingi, bet būtina atitinkama vyro higiena. Kita vertus, kai kurios moterys mano, kad tai tinkamas laikas atsikvėpti nuo dažno į nėštumą orientuoto sekso.

Tikimybė pastoti iškart po mėnesinių

Galite pastoti iškart po mėnesinių, net jei dar nevyksta ovuliacija. Taip yra todėl, kad sperma gali išgyventi iki penkių dienų, jei yra įstrigusi ​gimdos kaklelio gleivėse. „Vienas tyrimas parodė, kad žmonės, turėję lytinių santykių tik vieną kartą šios fazės metu – keturias–penkias dienas prieš ovuliaciją, vis tiek pastojo“, – sako reprodukcijos endokrinologas Stevenas R. Bayeris.

Jūsų šansai pastoti: puikūs. Kiaušinėlis šio etapo metu nėra techniškai išskiriamas, tačiau jei ovuliacija įvyks anksčiau nei planuota, nėštumas – garantuotas.

Tikimybė pastoti per ovuliaciją

Sveiki atvykę į geriausią laiką! Nesvarbu, kiek laiko trunka jūsų mėnesinės, ovuliacija paprastai prasideda maždaug 14 dienų iki kitų mėnesinių. Kai tai nutinka, jūsų kūno temperatūra pakyla apie pusę laipsnio. Tačiau atminkite, kad tai įvyksta jau tada, kai ovuliuojate, o tai gali būti per vėlu, jei siekiate pastoti.

Jūsų tikimybė pastoti: didelė, jei turite lytinių santykių per 36 valandas. Visi išleisti kiaušinėliai yra gyvi ne ilgiau kaip 12 valandų. Tiesą sakant, geriausia, jei spermatozoidai susitinka su jūsų kiaušinėliais per keturias–šešias valandas nuo išleidimo.

Tikimybė pastoti po ovuliacijos

Tai paskutinė jūsų ciklo dalis, dar žinoma kaip liuteininė fazė, trunkanti mažiausiai 12 dienų. Progesteronas pradeda kilti, tai reiškia, kad kiaušidėms šį mėnesį nereikia išleisti daugiau kiaušinių. Jūsų gimdos kaklelio gleivės išdžiūsta ir sukuria kamštį, kuris neleis spermai patekti į gimdą.

Jūsų tikimybė pastoti: maža. Šiuo metu negalima padaryti nieko kito iki kito mėnesio. Bet tai nereiškia, kad negalite mylėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)