Vandens suvartojimas nėštumo metu

Remiantis Amerikos nėštumo asociacijos (APA) duomenimis, nėščiai moteriai reikia daugiau vandens nei įprastai, rašoma tinklalapyje babygaga.com. Besilaukiančioms moterims rekomenduojama išgerti mažiausiai aštuonias stiklines vandens per dieną, bet geriausia – dvylika. Dehidracija yra būdinga nėščiosioms ir gali sukelti rimtų problemų tiek moteriai, tiek kūdikiui.

Ypač vanduo svarbus pirmuosius mėnesius, kai moteris kankina pykinimas. Tačiau ar svarbu, kokį vandenį gerti: šiltą ar šaltą? Pasirodo, šiltas vanduo turi savo privalumų.

Štai kelios priežastys, kodėl nėščios moterys turėtų gerti šiltą vandenį:

Padeda virškinimui

Daugelis mano, kad šiltas vanduo gali padėti greičiau suvirškinti maisto produktus. Manoma, kad šiltas vanduo gerina virškinamojo trakto veiklą, greičiau suskaidydamas sunkiai virškinamą maistą, rašo „Healthline“. Tai gali palengvinti skrandžio negalavimus ir neleisti jaustis pernelyg sotiems.

Mažina vidurių užkietėjimą

Anot šaltinių, vidurių užkietėjimas yra labai dažnas viso nėštumo metu dėl padidėjusių hormonų skaičiaus ir augančios gimdos. Dėl hormonų žarnynas atsipalaiduoja ir sulaiko maistą virškinamojo trakto viduje. Kuo didesnė gimda, tuo labiau ji spaudžia skrandį ir jį blokuoja. Manoma, kad šiltas vanduo padeda žarnynui susitraukti, leisdamas maistui greičiau patekti į skrandį.

Padeda atsikratyti toksinų

„Healthline“ pažymi, kad, geriant karštą ar šiltą vandenį, laikinai pakyla kūno temperatūra, o tai savo ruožtu sukelia prakaitavimą. Su prakaitu organizmas pašalina toksinus. O tai gali sumažinti galūnių patinimą, kuris dažnas nėštumo metu.

Padeda kovoti su virusais

Kitas geriamojo šilto ar karšto vandens pranašumas yra galimas imuniteto stiprinimas. „Medical News Today“ aiškina, kad karštas vanduo gali padėti numalšinti gerklės skausmą ir palengvinti peršalimo simptomus.

Geresnė kraujo cirkuliacija

„Medical News Today“ aiškina, kad šiltas vanduo gali padėti atverti kraujagysles, leisdamas kraujui geriau cirkuliuoti visame kūne. Pagerėjusi kraujotaka padeda atsipalaiduoti, o tai labai svarbu nėštumo metu. „Healthline“ priduria, kad šilto vandens gėrimas prieš pat miegą gali padėti atsipalaiduoti ir geriau išsimiegoti.

Mažina stresą

Geriamas šiltas vanduo padeda sustiprinti centrinę nervų sistemą, padidindamas smegenų veiklą, praneša „Healthline“. Dėl to pagerėja nuotaika ir sumažėja nerimas.

Atsargumo priemonės, kurių reikia imtis prieš tai

Prieš gerdami bet kokį karštą vandenį, įsitikinkite, kad jis nėra per karštas, kad nenusidegintumėte burnos. Geriausia gerti vandenį iš patikimų šaltinių arba naudoti filtrą, kad įsitikintumėte, jog vanduo nėra užterštas bakterijomis. Be to, vandenį galite šiek tiek paskaninti citrina, uogomis ar apelsinais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)