Tuos, kurie jau turi vaikų, bet galvojo apie didesnį jų kiekį, koronaviruso pandemija privertė sustoti ir pagalvoti, ar šiuo metu iš tiesų tam tinkamas metas, rašoma tinklalapyje babygaga.com. Visi tėvai sutiks, kad iššūkių per karantiną, kai reikėjo ne tik dirbti iš namų, bet ir prižiūrėti vaikus, buvo su kaupu. Abu tėvai vertėsi per galvas, bandydami suderinti tvarkaraštį, kuris padėtų mokytis nuotoliniu būdu, o kartu produktyviai atlikti savo pareigas darbe. Sutikite, tai sunkiai įveikiama užduotis.

Tie, kurie dar neturi vaikų, stebėjo aplinkinius su vaikais, besistengiančius persiplėšti. Nerimaudami dėl to, kad gimus kūdikiui, jie turės rinktis tarp karjeros ir šeimos, daugelis nutarė palaukti, kol pandemija nuslūgs. Todėl nieko nuostabaus, kad mokslininkų iš Italijos atliktas tyrimas pateikė išvadą, kad bent jau „trumpalaikėje perspektyvoje“ greičiausiai jokio kūdikio bumo tikėtis neverta.

Remdamasis šiuo tyrimu, žurnalas „Science“ paskelbė, kad labiau išsivysčiusiose šalyse gimstamumas mažės dėl koronaviruso pandemijos.

Tiesa, tyrėjai pripažįsta, kad iki šiol nematyti nuosmukio, kurį būtų galima konkrečiai sieti su koronavirusu, nes tie, kurie šiuo metu susilaukė kūdikių, pastojo dar iki pandemijos. Tik metų pabaigoje bus galima matyti, kaip sumažėjo gimstamumas.

Priežastis, kodėl manoma, kad mažiau vaikų gims aukštesnės ekonominės šalyse, yra ta, jog daugelis nenori keisti įprasto gyvenimo būdo dėl tėvystės. Taigi labai tikėtina, kad, bėgant metams, gimstamumas staigiai kris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)