Tinklalapis babygaga.com išvardijo vaisius ir daržovės, kurių nėštumo metu geriau nevalgyti arba valgyti po labai mažai.

Papajos

Papaja

Jei nėštumo metu nutarėte pasilepinti papaja, mėgaukitės saikingai ir žiūrėkite, kad ji būti prinokusi. Bėda ta, kad neprinokusiose papajose esantis lateksas gali stimuliuoti gimdos susitraukimus, sukeldamas priešlaikinį ar ankstyvą gimdymą, rašoma „Healthline“ pranešime. Kadangi nėštumo metu jūsų imuninė sistema yra susilpnėjusi, neprinokusios papajos gali pakenkti.

Ananasai

Moteris valgo ananasą

Jei norite tik šiek tiek šviežių ar konservuotų ananasų, nieko tokio. Tačiau per didelis ananasų kiekis gali sukelti diskomfortą ir kraujavimą. Manoma, kad ananasų šerdyje esantis fermentas bromelainas skaido baltymus ir minkština gimdos kaklelį. Tačiau ananasų minkštime jo yra labai mažai, todėl valgyti juos galima, bet po nedaug.

Vynuogės

Vynuogių valgymas nėštumo metu yra gana saugus. Jose gausu vitaminų C ir K, skaidulų. Tačiau vynuogių odoje esantis resveratrolis gali sukelti nėščiosioms toksinę reakciją. Ypač atsižvelgiant į tai, kad nėštumo metu būsimos motinos virškinimo sistema yra silpna ir ji gali nevisiškai suvirškinti vynuogių odelę.

Kartusis melionas

Nors tai yra puikus geležies, magnio, kalio ir cinko šaltinis, tačiau dėl jo gali sumažėti cukraus kiekis kraujyje ir gali prasidėti traukuliai. Dėl šios priežasties kartusis melionas paprastai laikomas nesaugiu nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims, taip pat vaikams.

Persikai

Persikuose yra daug pagrindinių maistinių medžiagų, įskaitant geležį, ląstelieną, kalį ir vitaminą C, kurie besilaukiančioms moterims teikia daug naudos. Vis dėlto persikai yra „karšti vaisiai“, kurie organizme generuoja šilumą ir energiją. Būtent dėl to šiltuoju metų laiku reikėtų vengti persikų ar persikų sulčių, kad kūnas neperkaistų.

Liucerna

Liucerna yra žinoma dėl savo privalumų sveikatai, nes joje gausu tokių vitaminų, kaip A, D, E ir K. Deja, labai dažnai šie daigai yra užkrėsti kenksmingomis E. coli bakterijomis, kurios gali pakenkti jūsų nėštumui. Galimas poveikis nėštumo metu yra šlapimo takų infekcijos, apsinuodijimas maistu ir gimdos susitraukimai.

Dobilų daigai

Saugiai vartojant, dobilų daigai nekelia pavojaus, bet jie taip dažnai būna užteršti E. coli ir kitomis kenksmingomis bakterijomis, žinomomis dėl apsinuodijimo maistu ir kvėpavimo takų ligų.

Mung pupelės

Mung pupelėse gausu baltymų, geležies ir folatų – visų būtinų maistinių medžiagų nėštumo metu. Deja, netinkamai apdorotose mung pupelėse yra tokių bakterijų kaip salmonelės ir E. coli, kurios nėštumo metu gali sukelti infekcijas ir komplikacijas.

Ridikėliai

Ridikėliai

Valgydamos neapdorotus ridikėlius, nėščiosios moterys gali užsikrėsti sunkiomis infekcijomis, įskaitant salmoneliozę, šigeliozę ir toksoplazmozę. Tai gali sukelti dehidrataciją, aukštą karščiavimą ir kūno skausmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)