Kad būsimi siurprizai neužkluptų netikėtai, susipažinkite su konkrečiomis toliau suminėtomis po nėštumo laukiančiomis permainomis, rašoma tinklalapyje parents.com.

Pėdos nesugrįš į buvusį dydį ir formą

Per nėštumą moters pėdos pasikeičia, ir taip nutinka dėl besilaukiant joms tenkančio krūvio. Net ir po gimdymo pėdos gali likti plokštesnės nei buvo ligi tol. Tai reiškia, kad teks nešioti didesnio dydžio batus.

Krūtys netaps kokios buvo

Pagimdžiusios moters krūtys tikrai netaps tokios, kokios buvo iki nėštumo. Vis dėlto dalis pakitimų laikui bėgant gali išnykti.

Vaginos pokyčiai

Jei moteris pagimdo pati (netenka daryti Cezario pjūvio operacijos), jos vagina gali visiems laikams pasikeisti. Kaip rašoma portale livescience.com, natūraliai pagimdžiusių moterų vagina lieka kiek platesnė nei prieš gimdymą.

Tikėtinas gimdos padidėjimas

Kai moteris pastoja, jos gimda tolydžio plečiasi, kad joje galėtų tilpti auganti gyvybė. Visgi ne visos moterys žino, kad tų, kurios bent sykį gyvenime gimdė, gimda gali būti didesnė nei tų, kurios nebuvo susilaukusios kūdikio.

Mažesnė krūties vėžio rizika

Maitinimas krūtimi yra siejamas su krūties vėžio rizikos sumažėjimu. Nustatyta, kad per 12 mėnesių maitinimo krūtimi laikotarpį tikimybė kada nors susirgti krūties vėžiu sumažėja keturiais procentais.

Gali išsivystyti diabetas

Jei būdama nėščia moteris suserga gestaciniu (nėščiųjų) diabetu, šansai, kad kuriuo nors vėlesniu gyvenimo laikotarpiu pasireikš 2 tipo diabetas, kaip paaiškėjo, gerokai padidėja. Kaip rodo statistika, ne mažiau kaip pusė minėtos būklės nėštumo laikotarpiu ištiktų moterų, vėlesniame amžiuje suserga 2 tipo diabetu.

Motinystė verčia būti globėjiškomis

Remiantis portale beabausa.com pateikta informacija, kūdikio gimimas paskatina moteris elgtis daug labiau globėjiškai nei anksčiau ir demonstruoti rūpestingumą. Taip nutinka todėl, kad didžiąją dalį savo dėmesio tenka nukreipti į susilauktą kūdikį. Kai kurios moterys, iš pradžių abejojusios savo motinystės instinktais, maloniai nustemba, kad gimus kūdikiui jie tiesiog vešėte suveši. Tai, žinoma, ypač malonus pokytis, kurį tenka patirti gimus mažyliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)