28 metų britei K. Fairhurst tokia naujiena buvo tikra staigmena, rašoma tinklalapyje theguardian.com. „Dvyniai gali būti identiški. Kaip sakė gydytojai, tokia būsena yra gana reta, tačiau pasitaiko vienai moteriai iš 50 milijonų“, – pasakojo būsima mama.

Moteris buvo nustebusi, kad turi du gimdos kaklelius. Maža to, tai ne pirmas jos nėštumas. Ji jau augina dvi dukras – trejų ir ketverių metų. „Kai laukiausi antrojo kūdikio, man sakė, kad galbūt turiu ne iki galo susiformavusią gimdą, bet buvau nustebusi, kai šį kartą pasakė, kad jas turiu dvi“, – sakė moteris.

Didelė tikimybė, kad moteriai teks atlikti du Cezario pjūvius. St George'o ligoninės Londone akušerijos ekspertė Asma Khalil teigė, kad dvi gimdos yra labai retas atvejis. Be to, daugelis moterų, turinčių anomalijų gimdoje, to net nežino.

Ji teigė, kad įmanoma, jog K. Fairhurst nešiojo identiškus dvynius, kurių kiekvienas išsivystė į atskirą gimdą. „Gali taip nutikti. Kiaušinis ir sperma labai ankstyvoje stadijoje suskaidomi į dvi dalis, taigi priklauso nuo to, kuris kiaušinis prie kurios gimdos prisitvirtina“, – sakė ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)