Kartu su gimdyve gimdyme leidžiama dalyvauti vienam gimdyvei artimam asmeniui, tačiau jam privalu neturėti koronoviruso infekcijai būdingų simptomų (kūno temperatūros 37,3°C ir didesnės, gerklės skausmo, kosulio, pasunkėjusio kvėpavimo), dėl epidemiologinės situacijos nebūti saviizoliacijoje. Būdamas ligoninėje, jis turi dėvėti kvėpavimo takų apsaugos priemonę (medicininę kaukę ar respiratorių) bei laikytis nustatytos vidaus tvarkos.

Atvykusiems su gimdyve į Santaros klinikų Akušerijos skyriaus priėmimą, budinti akušerė surinks epidemiologinę anamnezę ir pamatuos gimdyme dalyvausiančio asmens temperatūrą. Be to, šiam asmeniui turi būti atliktas viruso COVID-19 tyrimas (PGR metodu). Jei tepinėlis iš nosiaryklės bus paimtas Santaros klinikų Akušerijos skyriaus priėmime, tyrimo išlaidas apmokės gimdyme dalyvausiantis asmuo.

Jei tyrimas buvo atliktas ne ligoninėje ne vėliau kaip prieš 48 val. ir tyrimo rezultatas buvo neigiamas ir buvo laikomasi saviizoliacijos, pakartotinai ligoninėje tyrimo atlikti nebereikės.
Gimdyme dalyvaujantis asmuo turi laikytis personalo nurodymų, o po gimdymo nedelsiant išvykti į namus.

Kokios taisyklės yra kitose ligoninėse, Delfi rašė ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)