Tinklalapis babygaga.com išvardijo priemonės, kurios gali būti pavojingos nėštumo metu.

Pesticidai

Pesticidai naikina kai kuriuos vabzdžius, piktžoles, bet jie kenkia augančiam vaisiui. Įprastai pesticidai nepavojingi, jais profesionaliai naikinami kenkėjai, bet stenkitės pačios to nedaryti. Jei būtina naudoti pesticidus, pasamdykite profesionalų kenkėjų naikintoją.

Valymo produktai

Dauguma valymo produktų nekenksmingi, bet dalis sukelia čiaudulį mažiems vaikams. Saugumo sumetimais, visada mūvėkite gumines pirštines ir stenkitės neįkvėpti garų nuo orkaitės ir plytelių valymo priemonių.

Uodus baidančios priemonės

Kai kuriuose repelentuose būna DEET (dietiltoluamidas) cheminės medžiagos. Šis chemikalas gali sudirginti odą. Pirmą nėštumo trimestrą venkite kontakto su šiuo chemikalu. Uodams atbaidyti rinkitės priemones su mažesne DEET koncentracija, tinklelį ar ekraną nuo uodų.

Nėščia moteris valo namus

Naftalinas

Naftaline esančios cheminės medžiagos gali sukelti galvos skausmą, svaigulį, pykinimą ir vėmimą. Jei kūdikis įsidėtų naftalino į burną, kiltų sunkių sveikatos sutrikimų. Jei turite vaikų iki trejų metų amžiaus, nenaudokite namuose naftalino.

Nagų lakas

Tai ne valymo priemonė, bet yra pavojingas sveikatai. Nagų lake yra formaldehido, kuris kai kuriems žmonėms gali sudirginti odą.

Dažai

Produktai, dažai su švinu žalingi įsčiose besivystantiems kūdikiams. Jie gali sukelti priešlaikinį gimdymą, persileidimą, mažą naujagimio svorį, netgi negyvo vaisiaus gimimą. Kiek įmanoma, saugokitės švino. Jei laukiatės, nevalykite senų dažų, neleiskite to daryti ir vaikams.

BPA

Chemikalo bisfenolio A (BPA) yra plastike. Iš motinos organizmo šis chemikalas gali patekti į įsčiose esantį vaisių. BPA gali sukelti vaikams elgesio sutrikimų, smegenų problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)