„Jeigu mama reaguoja, kad šalia nėra vyro, mums, medikams, yra žymiai sunkiau. Vyras yra tiesiog kaip koks valerijonas. Vyras ir paguodžia, ir nuramina”, – pasakoja K. Mačiulienė.

„Būna, gimdyvės vyrams ir įkanda“

Medikė pasakoja, kad nors gimdymo metu vyras dažnai veikia kaip raminamieji, neretai antros pusės sulaukia ir netikėtų mylimosios veiksmų. Savo praktikoje gydytoja yra girdėjusi ir piktų žodžių, ir net fizinių veiksmų: „Būna gimdyvės vyrams ir įkanda, ir galvą praskelia“.

Žinoma akušerė akcentuoja, kad vyras medikams padeda ir nėštumo metu. „Dažniausiai, kai moteris ruošiasi pirmą kartą gimdyti, į visus vizitus atsiveda vyrą. Mes visada leidžiam, nes vyrai dažniausiai turi nusiskundimų, klausimų. „O kodėl tu nepasakei, kad galvą skauda? Kodėl tu nepasakei, kad pilvą skaudėjo?“ Vyras viską išdėsto ir tai mums, medikams, yra naudinga”, – pasakoja medikė, pridurdama, kad nėščiosios dažnai lepinamos.

Koronavirusas ir nėštumas

Kornelija Mačiulienė prisipažįsta, kad šiuo metu yra į šalį padėjusi grožinę literatūrą ir visą dėmesį skiria informacijai apie koronavirusą ir nėštumą.

„Nėra iki galo ištirta, kaip šis virusas veikia nėštumą. Kol kas mes dar labai mažai žinome apie tai. Protinga šeima šiuo metu turėtų saugotis, kol nėra aiškių duomenų apie šio viruso įtaką gimdyvėms”, –sako Vilniaus gimdymo namų direktorė.

Ant Andriulio pykti nereikia

Prieš kelias savaitės labai plačiai nuskambėjo verslininko Liudviko Andriulio pasisakymas apie valstybinėse įstaigose dirbančius akušerius. Žinomo vyro pareiškimas, kad jei kas su jo gimdančia žmona bus ne taip, tai jis kerštingai atlygins visiems, kas prie jos prisilietė, buvo išsamiai išdiskutuotas ir medikų rate.

„Aš niekada nepykstu ant tokių žmonių. Čia matosi, kad žmogus arba stresinėje situacijoje, arba buvo tiek išgąsdintas ir inspiruotas neigiamomis emocijomis. Tiesiog išsiliejo. Aš dar savo kolegoms sakiau: neįsižeiskite, supraskite, kad čia yra grynai streso apimto žmogaus toks pasisakymas“, – ramiu situacijos požiūriu dalijasi gydytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)