Pastoti norinčios moterys dažniausiai rūpinasi savo sveikata: mankštinasi, sveikai maitinasi, vartoja specialius maisto papildus, atsisako alkoholio ir nikotino, sumažina kofeino vartojimą. Tačiau reta pora susimąsto, kad norint susilaukti atžalos, susirūpinti savo sveikata reikėtų ir vyrui. O štai neseniai atliktame tyrime paaiškėjo, kad kai vyras kas naktį miega po septynias-aštuonias valandas, tikimybė apvaisinti moterį išauga.

Lauren Wise iš Bostono universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto ištyrė 790 porų ir nustatė, kad vyrams, kurie miega mažiau nei šešias arba daugiau nei devynias valandas, tikimybė sėkmingai apvaisinti moterį sumažėja kone perpus. Įdomu tai, kad vyro vaisingumą mažina ne tik neišsimiegojimas, bet ir persimiegojimas.

L. Wise taip pat sako, kad vyrų, kurie ilgai negali užmigti arba kokybiškai išsimiegoti, tikimybė apvaisinti partnerę taip pat sumažėja. Spėjama, kad dėl to gali būti kalti hormonai. „Tikėtina, kad nepakankamas miego kiekis blogina gyvenimo kokybę, mažina lytinį potraukį, tad ir sekso kiekį, tačiau mes bandėme sukontroliuoti šiuos veiksnius“, – pridūrė ji.

Tyrimo išvados buvo paskelbtos per neseniai įvykusį Amerikos reprodukcinės medicinos draugijos susitikimą.

Peršasi išvada, kad jei pora nori susilaukti vaiko, abiem partneriams reikėtų susitelkti į savo sveikatą. Svarbiausia – eikite anksti miegoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)