Nėštumo metu moters kūnas patiria daugybę pokyčių, ir kai kurie pokyčiai išties stebinantys.

Tinklalapis „Bright Side“ surinko netikėtus faktus apie nėštumą, kurie nėra gerai žinomi, ir parodo, koks vis dėlto stebuklingas moters kūnas.

Ilgiausias nėštumas truko metus ir 10 dienų.

25 m. moteris iš Los Andželo kūdikį pagimdė po 375 dienų nėštumo, o ne po 280, kaip įprasta.

Nėščioms moterims ir naujoms mamoms pienas gali išsiskirti automatiškai, išgirdus kūdikio verksmą (net jeigu kūdikis ne jų).

Pieno išsiskyrimą sukelia hormonas oksitocinas, kuris stimuliuoja pieno gamybą. Dažniausiai šio hormono išsiskyrimą paskatina krūtį žindantis kūdikis, tačiau oksitocinas gali išsiskirti ir paskatintas kitų stimulų – pavyzdžiui, žiūrint į savo kūdikio nuotrauką arba išgirdus kūdikio (nebūtinai savo) verksmą.

Nėštumas

Gimda yra persiko dydžio, o nėštumo pabaigoje ji pasiekia arbūzo dydį.

Nėštumo metu gimda auga eksponentiškai. Pradžioje ji būna persiko dydžio, po to pasiekia papajos dydį, o trečiojo nėštumo trimestro pabaigoje ji užauga iki arbūzo dydžio, ir toliau nebeauga.

Nėštumo metu moters pėda gali paaugti vienu dydžiu dėl skysčių susilaikymo organizme.

Nėštumo metu tinimai yra normalus dalykas, nes moters organizme daugiau kraujo ir skysčių.

Nėštumo metu moters organizmas pagamina 50 proc. daugiau skysčių, kad patenkintų augančio vaisiaus poreikius. Moteriai gali tinti rankos, veidas, kulkšnys ir pėdos.

Daugumai moterų nėštumo metu ima augti daugiau plaukų.

Dėl hormoninių pokyčių nėštumo metu plaukai gali augti greičiau, taip pat jie dažniausiai mažiau slenka. Be to, plaukai atauga stipresni nei paprastai. Plaukų gali atsirasti ir nepageidaujamose vietose, pavyzdžiui, ant veido pilvo, aplink spenelius.

Įmanoma pagimdyti kūdikį net ir ištikus smegenų mirčiai.

Nors tai labai reta, bet nėščios pacientės kūne net ir konstatavus smegenų mirtį galima palaikyti gyvybę, kol ateis laikas gimti kūdikiui.

Įmanoma pagimdyti 6,35 kg svorio kūdikį be epidūrinės nejautros.

Gimdymas dažnai yra itin skausminga patirtis, todėl daug moterų renkasi epidūrinę nejautrą, kad skausmas palengvėtų.

Tačiau viena australė, kuri norėjo kiek įmanoma natūralesnės gimdymo patirties, pagimdė 6,35 kg kūdikį be jokios epidūrinės nejautros ir Cezario pjūvio.

Jums ir jūsų kūdikiui gali patikti tas pats maistas.

Nėščios moters suvalgyto maisto skonis perduodamas į vaisiaus vandenis, o iš jų – gimdoje esančiam kūdikiui. Tai gali padaryti įtaką kūdikio skoniui, kurį pastebėsite, kai jis ims valgyti kietą maistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)