„Tuo metu kaip tik buvo pats aštriausias pandemijos momentas. Pamenu, per paskutinį vizitą pas gydytoją dar bandžiau jam skųstis, kad liūdna, nes sužinojau, kad vyras negalės dalyvauti gimdyme, o šis man sako: Indre, nusiramink, dabar vienintelė problema, ko mes galime bijoti, tai, kad būtų kur gimdyti ir kam priimti tą gimdymą. Juk jeigu vienas žmogus iš kolektyvo suserga, tai visi turi izoliuotis. Tada aš supratau, kad bijau visai ne to, ko turėčiau bijoti. Greit viską galvoje susidėliojau, bet neneigsiu, buvo ir baisu, ir sunku morališkai. Tiesiog turėjau nusiteikti, kad kitaip nebus“, – laidoje kalbėjo I. Trusovė.

Pasakodama apie savo motinystę ji atskleidė, kad laukdamasi abu kartus – tiek su dukra, tiek su sūnumi – kentė toksikozę. Šis negalavimas nėščiąsias vargina stipriu nuolatiniu pykinimu.

„Su abiem nėštumais teko patirti šį „malonumą“. Su dukra – visus devynis nėštumo mėnesius, įskaitant pačią gimdymo dieną, su sūnumi – maždaug pusę nėštumo, tačiau laukiantis jo dėl visiško išsekimo teko atsidurti ir ligoninėje. Nors pati esu dietistė ir baigiau tam tikrus mokslus – vadinasi, turėčiau žinoti apie maisto produktus, kas galėtų padėti, kas ne, bet man tuo metu nepadėjo niekas – viskas, ką suvalgydavau, „išeidavo“ lauk“, – prisiminusi sunkų laikotarpį pasakojo I. Trusovė.

Prie sveikatos negalavimų prisidėjo ir kiti stresą keliantys dalykai. „Jei anuomet laukdamasi dukros dirbau samdomą darbą, todėl galėjau imti biuletenius ir gulėti visą dieną, tai per antrąjį nėštumą privalėjau rūpintis ir dukra, be to, turėjau įsipareigojimą parašyti knygą, o dar paskutiniai metai moksluose. Neneigsiu, buvo labai sunku“, – atviravo žinoma dietistė.

Indrė Trusovė

Moteris sakė esanti dėkinga savo mamai, vyrui ir draugėms, kurie visi stipriai prisidėjo įveikiant tuomečius sunkumus. Taip pat – gydytojams, kurie jai gulint ligoninėje padėjo greit atsistatyti.

„Kai laukiausi dukros, aš nė nežinojau, kad kai tau blogai ir tu tiesiog negali pakilti iš lovos, gali kreiptis į gydytoją ir jie turi trijų dienų programą, per kurią lašinamas vitaminas B ir tai tave pastato ant kojų. Gydytojai man pasakojo, kad yra netgi tokių moterų, kurios rytais prieš darbus atvažiuoja susilašinti šio vitamino. Man liūdna, kad apie tai mažai kalbama“, – patirtimi pasidalijo I. Trusovė.

Ji taip pat prisipažino, kad gimus antram vaikui kuriam laikui buvo aplankiusi pogimdyvinė depresija. „Tikrai buvo sunku. Pogimdyvinė depresija, šalia jos – nuolatinis spaudimas dėl išvaizdos, nes juk esi dietistė – turi puikiai atrodyti. O dar ir vaikas keldavosi po 20 kartų per naktį. Džiaugiuosi, kad tada gavome puikiausią patarimą – kad turim leisti vienas kitam su vyru išsimiegoti, taigi pasikeisdami pailsėjome ir viskas po truputį grįžo į savas vėžes“, – prisiminė dviejų vaikų mama.

Antrasis vaikas suteikė progą pagalvoti ir apie jųdviejų su vyru santykius. Moteris sako, kad nugrimzti į buitį ir su vaikais susijusius rūpesčius labai paprasta, todėl dėl santykių su vyru tenka pasistengti.

„Pripažįstu, kad su manimi nėra lengva, esu veikli ir reikli ne tik sau, bet ir kitiems. Tarp mūsų su vyru būna visko, kaip ir visose kitose šeimose, bet mes tikrai puiki komanda, esame gerai susidirbę. Bet buvo toks momentas, kai gimus sūnui, viskas pasidarė tik apie vaikus, visas gyvenimas – tik vaikai. Tada man kilo klausimas, o kas bus, kai jie užaugs ir išeis? Supratau, kad mes tą santykį vis tiek turime išlaikyti, nepaleisti. Juk mes pirmiausia – vyras ir žmona, o tik paskui – ir tėvai. Todėl dabar ties tuo ir dirbame, stengiamės daugiau laiko skirti vienas kitam, išklausyti, vyras gėlių dažnai dovanoja“, – šypsodamasi sakė ji.

Kristina Pišniukaitė Šimkienė, Indrė Trusovė

Vienuolika metų svetur pragyvenusi pašnekovė apgailestavo, kad Lietuvoje moterims vis dar daromas didžiulis spaudimas dėl išvaizdos, net jei jos – ką tik pagimdžiusios. Tą savo kailiu patyrė ir ji pati, kai internete audringą diskusiją sukėlė moters nuotrauka su atviru bikiniu.

„Nors visada jaučiausi esanti liekna, čia vis tiek sulaukdavau įvairių komentarų: dietistė, o pačios rankos kokios storos ir pan., – laidoje pasakojo ji. – Ir tąkart aš labai jautriai sureagavau – dieną buvau su vaikais prie ežero ir vakare gavau vienos sekėjos nuotrauką su manimi. Vėliau buvau aptarinėjama vienoje platformoje: dietistė su celiulitu, pilvas koks, o pati dalina viešai patarimus, kaip sulieknėti... Sūnaus buvau susilaukusi vos prieš du mėnesius, tad mano kūnas tikrai dar nebuvo atsistatęs. Gera žinia ta, kad toje siaubingoje diskusijoje buvo ir labai daug palaikančių komentarų. Bet man pačiai buvo sunku. Na, o paskui pasidarė juokinga, nes prisiminiau, kad tuo metu aplink mane nebuvo nė vienos manekenės.“

Viso pokalbio su I. Trusove kviečiame pasiklausyti Delfi TV laidos „Jos vardas Mama“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)