Delfi TV laidoje „Jos vardas Mama“ I. Stonkuvienės mama papasakojo apie dukros vaikystę ir atskleidė, kaip ji gyvena šiandien.

„Indrė yra jautri, nuoširdi, suprantanti ir daug kalbanti, – atviraudama apie dukterį juokėsi moteris. – Dabar tų mamiškų pamokymų jau jai nebereikia. Ji jau suaugusi moteris ir dabar jau ji man padeda ir duoda patarimų, kokių jai nebegaliu duoti aš. Geru ji mums atsilygina labai.“

Kaimynystėje su abiem dukromis gyvenanti moteris džiaugėsi sukūrusi su jomis itin glaudų ryšį. „Kaip sakoma, jei dievas myli moterį, duoda jai dukrą, tai aš dukart laiminga, nes turiu dvi dukras. Atidaviau savo mergaitėms viską, ką pati norėjau gauti savo vaikystėje. Dabar jos suaugusios ir yra neišskiriamos draugės. Mes matomės kiekvieną dieną, o jei nesimatome, skambinamės. Mūsų ryšys labai artimas“, – laidoje pasakojo ji.

Garsiai savo jaunėlei C. Augustaitienė negailėjo gražių žodžių: „Nenoriu pasirodyti pagirūnė, bet Indrė jau nuo pat mažumės buvo tokia linksma, mokanti bendrauti ir sugebanti visus užkrėsti tuo linksmumu, ji mėgo lyderiauti. Indrė visada ėjo tuo keliu, ką dabar ir turi. O kuo galiu pasididžiuoti, tai tuo, kad ji visada nuoširdi.“

Ypač moteris didžiuojasi dabartine savo dukros veikla. „Tą, ką ji daro „Mamų pasaulyje“, tai čia yra mano svajonių išsipildymas. Nes kai ji gimė, mes pirmus dvejus metus su ja praleidome ligoninėje. Galvojau, kad ji tų metų neprisimins, bet, matyt, vis tiek jai tai liko pasąmonėje, ir ji nuėjo tuo keliu ir dabar padeda kitoms mamoms“, – pasakojo laidos viešnia.

Apie patirtus išgyvenimus moteris sakė iki dabar negalinti kalbėti ramiai: „Ji turėjo gimdymo traumą ir mes ilgai tą traumą gydėmės. Bet štai įvyko stebuklas ir ji dabar yra graži moteris, turinti savo vaikų. Prognozės buvo žiaurios. Ką mums sakė pirmus du mėnesius, net neapsiverčia liežuvis papasakoti.“

Indrė Stonkuvienė

Laidos vedėjos Eglės Jackaitės paklausta apie išgyventas dukros skyrybas, moteris buvo atvira – abu su vyru matė, kad jų šeimoje vyksta negeri dalykai. „Reikia būti aklam, kad nematytum. Mes su vyru turėjom principą, kad niekad nenurodinėjom, su kuo dukroms draugauti, kas turi būti jų vyrai. Ir mes nelindom tol, kol Indrutė nepaprašė pagalbos. Aišku, matėm viską, bet čia buvo jų reikalas. Jie taip nusprendė, ir mes tai priėmėm, – atvirai kalbėjo ji. – Ko mes norėjome – tai, kad jie gyventų, augintų vaikus. Tai čia kiekvieno tėvo ir mamos svajonė. O aš buvau klausytoja. Ištylėjau, išbuvau ir leidau jiems patiems pasirinkti, ką jie nusprendė.“

Moteris neneigė, kad sunkiai susitvarko su viešu dukros narstymu po kaulelį, todėl iki šiol to mokosi. „Indrė sako, mama, tu tik neskaityk, neklausyk, nereaguok. Aišku, taip neįmanoma, bet mes to mokomės. Žinoma, labai skaudu. Ypač dabar, kai visi tokie pikti, nebemokame vienas kitam gero žodžio pasakyti. Niekas nesako, kad kiekvienas turi ją garbinti, bet jei nepatinka, tu praleisk, nerašyk“, – sakė C. Augustaitienė.

Laidoje moteris pasidžiaugė ir gražia dukros pratęsta giminės tradicija – savo dukrą I. Stonkuvienė taip pat pavadino Cecilija – mamos garbei. „Vardas Cecilija giminėje yra paveldimas ir mano anūkė jau šeštoji. Man pačiai šis vardas labai nepatiko ir žinojau, kad jei turėsiu dukrytę, jo neduosiu. Bet Indrė, tai sužinojusi, labai įsižeidė. Dar mažytė būdama sakydavo – kai sulauksiu 16 m., pasirinksiu Cecilijos vardą. Bet štai praėjo tie metai ir šį vardą suteikė dukrai“, – papasakojo ji.

Norinčius pasiklausyti viso pokalbio kviečiame žiūrėti laidą „Jos vardas Mama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)