Delfi TV laidoje „Jos vardas mama“ R. Jasevičienė papasakojo, kokia žinoma moteris buvo vaikystėje, ką šeimai teko išgyventi susidūrus su didžiulėmis pirmagimės sveikatos problemomis ir kokie artimi jos ir dviejų jos dukrų santykiai dabar.

Laidos vedėjos Eglės Jackaitės paklausta, kaip jautėsi sužinojusi, kad laukiasi dukros, R. Jasevičienė prisiminė, kad tuo metu vaiko lytis buvo visiškai nesvarbi, tačiau gimus mergaitei ji labai džiaugėsi. „O jau antro norėjau, kad vėl būtų mergaitė – kad būtų sesutė. Aš pati turiu seserį ir žinau, ką tai reiškia. Turiu ne tik artimą žmogų, bet ir draugę“, – kalbėjo moteris.

Pasak jos, Skaiva buvo labai įdomus vaikas. Kadangi mergaitė gimė su širdies yda, tai apribojo jos aktyvumą, ji negalėjo užsiimti aktyviu sportu, kaip kiti vaikai. „Bet kai 5 metukų jai padarė širdies operaciją, pasidarė ramu. Profesorius V. J. Sirvydis ją operavo 8 valandas. Ši operacija buvo labai rimtas išbandymas visai mūsų šeimai“, – prisiminė laidos viešnia.

Skaiva Jasevičiūtė

Nuo mažumės dabar garsi moteris buvo labai aktyvi, kaip jos mama papasakojo televizijos laidoje – ją nuolat reikėdavo kuo nors užimti, mat jai vis trūkdavo veiklos. Dėl to būdama šešerių ji pradėjo lankyti ir mokyklą. „Mes tiesiog nebežinojom, ką su ja daryt, visi žaidimai buvo išžaisti, viskas buvo padaryta. Mokykloje jai sekėsi puikiai, nors buvo metais jaunesnė už bendramokslius. Ji visad buvo labai savarankiška. Noriu pasigirti, kad mums niekad neteko vargti dėl vaikų namų darbų nepadarymo“, – juokėsi R. Jasevičienė.

Savo dukrą ji vadina maištinga siela, visada turinčią savo požiūrį visais klausimais. O šie lyderės bruožai puikiai atsiskleidė dar mokykloje, kur ji turėjo ir labai daug užklasinės veiklos – vesdavo ir organizuodavo visus mokyklos renginius.

Paklausta, kaip Skaivos gyvenime atsirado tokia didelė meilė šunims, pašnekovė atskleidė kad viskas taip pat prasidėjo dar jos vaikystėje.

„Vaikystėje ji perskaitė vieno norvegų rašytojo knygą „Aštuoni vaikai, tėtė, mama ir sunkvežimis“ ir ten buvo aprašytas taksiukas, kurį ta šeima rado miške. Nuo to laiko ji užsidegė turėti būtent taksą. Kai jai buvo 9 m., ji išprašė tėčio nueiti kartu į turgų ir paieškoti bei nusipirkti šunį. Prieš jiems išeinant dar vyrui pasakiau, kad nebandytų parsivesti jokio šuns, tačiau grįžo jie su taksu, – prisiminusi juokėsi moteris. – Trylika metų Tobis su mumis išgyveno ir tai buvo pats geriausias šuo. O Skaiva viską darė pati, rūpinosi, vedžiojo. Pati nusivedė savo šunį ir į dresūros mokyklą, ten iš pradžių visi iš jos juokėsi, juk tuo metu dresuodavo tik pareigūnų šunis, o paskui jau priėmė, nes pamatė, kad ji labai rimtai nusiteikusi.“

Šiuo metu garsi moteris augina net 6 taksų veislės šunis, po vieną taksų veislės šunį turi ir jos tėvai bei sesers Eglės šeima.

Skaiva Jasevičiūtė - Kraujalė

R. Jasevičienė puikiai prisimena ir pirmuosius dukros žingsnius populiarumo link. Ji sakė visada palaikiusi dukrą ir niekada nepraradusi tikėjimo ja. „Skaiva niekada nedavė pagrindo ja nepasitikėti. Net tada, kai nuėjo į „Barą“ ir prasidėjo jos televizinė karjera. Tuomet aš labai jaudinausi, nes buvau mačiusi ir prieš tai buvusį „Barą“, taigi jaudinausi dėl savo vaiko, – kalbėjo moteris. – O komentarų aš nebeskaitau jau seniai, nes negali žmogus patikti visiems. Yra daugybė žmonių, kuriems norisi išsilieti komentaruose, o ne nuėjus pas psichologą ir ten išsakius savo problemas. Todėl aš nusprendžiau komentarų nebeskaityti, nes aš savo vaiką pažįstu, mes galime tam tikrus dalykus aptarti dviese , o kitų nuomonė nėra svarbi.“

Tiesa sudalyvavusi televizijos projekte „Baras“, kaip sako žinomos moters mama, ji tapo populiari Vilniuje, o savo gimtajame mieste tą buvo pajutusi jau seniau, mat jau nuo 16 m. ji dirbo kadaise gerai žinomoje Klaipėdos radijo stotyje „Bumsas“. „Ji dar buvo moksleivė, kai išgirdo jos balsą ir pakvietė dirbti į radijo stotį“, – apie ankstyvą dukters karjerą pasakojo moteris.

Tuo, kad dukra nuo mažumės itin savarankiška, ji įsitikino ir po niekam iki šiol nepasakotos šeimos istorijos, kai dar būdama vaikas Skaiva ryžosi neeilinei užduočiai. „Yra tokia istorija, apie kurią niekas nėra girdėję. Kai Skaivos sesei buvo 1 m. ir 8 m., man pasiūlė darbą. Tuo metu viskas aplink keitėsi, gavome nepriklausomybę, baigėsi mano dekretas, viskas buvo taip nestabilu... Visur apieškojau ir niekur neradau darželio, tad man teko ieškoti auklės. O Skaiva pasakė, kad ne, svetimos moters ji neįsileis ir grįžusi iš mokyklos su ja nebus. Tai bevedžiodama šunį ji susirado darželį, nuėjo pas jo vedėją ir susitarė, kad priimtų jos sesę. Tuo metu jai buvo 11 m. Kai nuėjau į tą darželį pasirašyti dokumento, direktorė man ir sako: aš tokio vaiko dar nebuvau mačius, – juokėsi moteris. – Ji niekada nebijojo kalbėti, bendrauti, visada buvo labai savarankiška. Nuo 18 m. išėjo atskirai gyventi.“

Lietuvio ausiai neįprastą Skaivos vardą ji taip pat išsirinko pati – dar vaikystėje suprato, kad tėvų duotas Kristina, o ypač jo trumpinys jai ne prie širdies.

„Jai labai nepatikdavo, kai ją pavadindavo Kriste. Tuomet savo draugų kompanijoje ji pradėjo prisistatinėt Sky, o paskui iš to išėjo Skaiva. Būdama 15 m. ji nuėjo į Metrikacijos skyrių ir pasakė, kad nori pasikeisti vardą. Bet tada jai neleido, pasakė, kad tai galės padaryti tik, kai sueis 18 m. Kai tik sulaukė pilnametystės, ji tą ir padarė. Man iš pat pradžių dėl to gal ir buvo šiek tiek skaudu, bet mes visi labai greit įpratom. Įprato ir seneliai, o jei jau jie įprato, vadinas, tikrai viskas gerai“, – šypsodamasi sakė Skaivos mama.

Visą pokalbį apie Skaivos Jasevičiūtės vaikystę iš jos mamos lūpų kviečiame pasiklausyti Delfi TV laidoje „Jos vardas mama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)