Minėtosios akušerės darbas buvo atlikti abortus nėščiosioms, kurios laukiasi nebe pirmojo vaiko. O taip pat – moteris, jau susilaukusias savo pirmagimio, nedelsiant sterilizuoti.


Huaru Yuan prisipažino per vykdytos politikos laikotarpį pati atlikusi tarp 50 ir 60 tūkstančių sterilizacijų ir abortų. „Kiek laiko trunka viena sterilizacija?“ – vieno interviu metu jos paklausė žurnalistė. Moteris atsakė, kad 10 minučių. „Per dieną jų atlikdavau apie 20“, – suskaičiavo ji.


Vieno vaiko politika Kinijoje įsigalėjo 1979-aisiais ir truko 36 metus – užsibaigė dar ryškiai atmenamais 2015-aisiais. Tačiau negalima sakyti, kad iki tol ar po to Kinijos valdžia nesikišo į žmonių gyvenimą. 


Dar iki priimtų įstatymų Kinijoje buvo bandoma suvaldyti didžiulį gimstamumą ir populiacijos augimą bijant, kad palyginti mažame žemės plotelyje (jei taip galima pavadinti 3 didžiausią pasaulio šalį) esantis didžiulis žmonių kiekis paprasčiausiai nebesugebės prasimaitinti. Šaliai iš tiesų grėsė skurdas ir badas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją