Trečią dešimtį metų įpusėjusi moteris, kuri didžiuojasi tuo, jog yra „tradicinė žmona“, kiekvieną dieną virtuvėje paleidžia po penkias valandas ir sako, kad jos darbas – palengvinti vyro gyvenimą.

Estee Williams tvirtai tiki tradiciniais lyčių vaidmenimis ir teigia, kad vyras turėtų būti tas asmuo, kuris eina į darbą ir „maitina bei saugo“ savo šeimą, o žmona turėtų atlikti namų šeimininkės vaidmenį ir finansiškai nebeprisidėti prie šeimos gerovės, rašo „The Mirror“.

Nors pora dar neturi vaikų, E. Williams iš Virdžinijos valstijos (JAV) sako, kad nepritaria moterims, siekiančioms turėti viską, ir nenori visai dienai eiti į darbą, o grįžusi namo gaminti valgyti ir tvarkytis, kaip darė jos motina.

Ji taip pat mano, kad dėl paprasto vaidmenų pasiskirstymo nekyla jokių ginčų ar painiavos, kas turėtų atlikti namų ruošos darbus.

Estee už 23 metų Connerio ištekėjo šių metų pradžioje, ir pažymi, kad jie abu visuomet sutarė dėl tradicinių vertybių, kurias aptarė dar per pirmąjį jųdviejų pasimatymą prieš trejus metus.

Conneris visą darbo dieną dirba elektriku, o Estee lieka namuose ir rūpinasi namų švara bei maistu – ji viską stengiasi padaryti taip, kad vyrui nebereikėtų nė piršto pajudinti.

Estee teigia, kad ruošdama maistą virtuvėje kasdien praleidžia iki penkių valandų. Dar dvi valandas ji skiria valymuisi.

„Iš vakaro paruošiu jam pietus į darbą, sudedu drabužius, kad viskas būtų paruošta. Taip pat rūpinuosi, kad jam grįžus iš darbo, namai būtų švarūs ir kvepėtų“, – aiškino ji.

„Rūpinuosi visais jo poreikiais, kad gyvenimas jam būtų lengvesnis.“

„Tikrai neaugau tradicinėje aplinkoje. Mano tėvai išsiskyrė, kai buvau dar maža, todėl mama, likusi su vaikais, darė viską, kad sudurtų galą su galu.“

„Tvirtai žinojau, kad nenoriu taip gyventi. Nenorėjau būti ta moteris, kuri visą dieną dirba, o grįžusi namo dar turi gaminti maistą ir valytis.“

„Svajojau likti namuose ir turėti tokį partnerį, kuris vertintų mano, kaip namų šeimininkės, vaidmenį. Tiesiog norėjau paprasto, tradicinio gyvenimo.“

„2020 metais susipažinę supratome, kad mūsų pažiūros ir vertybės sutampa. Niekada nemaniau, kad sutiksiu tokį vaikiną“, – pridūrė ji.

„Tuo metu studijavau meteorologiją, bet netrukus po mūsų pažinties mečiau koledžą ir atsisakiau bet kokių ketinimų siekti karjeros.“

„Daryti karjeros neplanuoju, nes liksiu namuose ir rūpinsiuosi mūsų namais, savo vyru ir, tikiuosi, būsima šeima“, – sakė ji.


Estee pradeda dieną nuo puodelio kavos, o tuomet persirengia.

Ji nemėgsta vaikščioti su pižama ir kiekvieną dieną stengiasi atrodyti patraukliai – visuomet pasidaro šukuoseną bei makiažą ir vilki „namų suknele“.

„Stengiuosi visada gražiai atrodyti“, – pažymėjo ji.

„Visus mūsų patiekalus gaminu šviežiai, todėl virtuvėje praleidžiu iki penkių valandų per dieną, o visų namų valymas užima dvi valandas.“

„Einu į parduotuvę pirkti maisto produktų ir tvarkau visus būtinus namų reikalus.“

„Taip pat turiu laiko investuoti į pomėgius ir naujus įgūdžius. Šiuo metu mokausi sodininkystės ir ketinu pradėti mokytis dailiojo čiuožimo.“

„Stengiuosi, kad mūsų namai kvepėtų nuo aromatinių žvakių ir smilkalų. Stengiuosi sukurti jaukią aplinką ir pasirūpinu, kad grįžus Conneriui, viskas jau būtų paruošta. Tuomet galime leisti laiką kartu.“

„Conneriui namuose nebereikia nė piršto pajudinti, nes jis sunkiai dirba, kad mus išlaikytų. Man patinka aiškus vaidmenų pasidalijimas. Tuomet nekyla jokios painiavos ar ginčų, kieno eilė atlikti vieną ar kitą darbą.“

Estee ir Conneris šiuo metu mėgaujasi jaunavedžių gyvenimu, tačiau per artimiausius dvejus ar trejus metus jie tikisi susilaukti vaikų.

Tuomet ant Estee, kaip tradicinės žmonos, pečių guls ir vaikų priežiūros pareigos.

„Taip pat stengsiuosi, kad būtų patenkinti mūsų vaikų poreikiai, ir norėsiu, kad jie mokytųsi namuose. Esu stipri mokymosi namuose šalininkė ir manau, kad tėvai turi žinoti, kokias žinias gauna jų vaikas“.

„Man patinka skleisti namų šeimininkės ir tradicinės žmonos paveikslą. Tai nėra nuobodu, man tai teikia pasitenkinimą.“

„Tikiu, kad moterys būna laimingiausios, kai rūpinasi namais ir šeima.“

„Socialiniuose tinkluose troliai dažnai vadina mane tingine, bet aš nekreipiu į tai dėmesio.“

„Netgi sulaukiu komentarų dėl smurto šeimoje, nes žmonės mano, kad jei esi nuo ko nors finansiškai priklausomas, tas žmogus gali tave išnaudoti, nes tu neturi lėšų save išlaikyti. Tačiau taip nėra.“

„Man patinka, kaip mes gyvename. Tai viskas, apie ką kada nors svajojau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)