Po beveik trejų metų pertraukos karališkoji šeima ir vėl susirinks į Sandringamą svarbiausioms žiemos šventėms, rašo „The Mirror“.

Dėl ištikusios COVID pandemijos dvejus pastaruosius metus Kalėdas britų didikams teko švęsti atskirai, bet šiemet karalius Karolis pasiryžęs vėl suburti šeimą. Nors šventinę nuotaiką neišvengiamai trikdys liūdesys dėl rudenį anapilin išėjusios monarchės, karalius Karolis privalės pasirūpinti tradicijų tęstinumu ir nepažeisti per daugybę metų įsigalėjusio protokolo, numatančio kad ir ėjimą į bažnyčią gruodžio 25 d.

Nekyla abejonių, kad karališkosios šeimos gyvenimą akylai stebintys piliečiai netveria smalsumu pamatyti šventiškai pasipuošusius Velso princą ir princesę bei tris jų vaikus – princą George‘ą, princesę Charlotte ir princą Louisą.

Per prieš trejus metus vykusį viešą pasirodymą Kalėdų proga šeimos įvaizdžiu pasirūpino K. Middleton. Tenka pripažinti, kad visi atrodė tiesiog puikiai su tamsiai žalios spalvos akcentais.

Kate Middleton

Galybei gerbėjų labai patiko sukurtas stilius, bet pati Kate, kaip vėliau paaiškėjo, nebuvo juo be išlygų patenkinta. Tuo metu Kembridžo kunigaikštiene tituluota moteris prisipažino pasigailėjusi dėl priimto sprendimo: pasakė, kad geriau būtų vilkėjusi ką kita.

Kuo gi ji buvo apsirengusi? „Catherine Walker“ prekės ženklo pilku paltu, kurį papildė tamsiai žalia skrybėlė ir tokios pat spalvos delninė bei aukštakulniai.

Atrodė Kate tiesiog nepriekaištingai, tačiau, kaip pati paminėjo per trumpą pokalbį su devyniolikmete savo gerbėja Rachel Anvil, jautėsi suklydusi – neatsižvelgusi į tai, kad oras daug šiltesnis negu paprastai tokiu metų laiku.

Štai ką leidiniui „Metro“ papasakojo Rachel motina: „Su mano dukterimi Kate šnekučiavosi apie drabužius. Tada ir pasakė, kad jai per karšta. „Tikrai nederėjo šitaip apsirengti“, – pasakė ji.“

„Pati su Charlotte kalbėjausi apie lėles, o mano duktė tuo metu – su Kate apie madą. Nebuvo nieko suvaidinto, tai buvo natūrali diskusija. Pokalbis truko maždaug minutę, tačiau duktė spėjo pasijusti taip, tarsi šnekėtųsi su drauge“, – patikino moteris.

Karališkosios Kalėdos paprastai neapsieina be rytmetinio apsilankymo Šv. Marijos Magdalietės bažnyčioje, susitikimo su sveikintojais ir šeimyninių pietų, per kuriuos vaišinamasi kalakutu ir kitais gardumynais.

Kate Middleton

Karalius Karolis III veikiausiai ruošiasi pirmam savo, kaip monarcho, kalėdiniam pasveikinimui, kuriame keletas žodžių neabejotinai bus skirta amžinatilsį jo motinai ir kuo šviesiausiam jos atminimui.

Per televiziją transliuojamo sveikinimo įrašo paprastai sėdasi klausyti visa karališkoji šeima. Tradiciškai transliacija paleidžiama gruodžio 25 d. 15.00 val. vietos laiku.

Minėtina, kad Vindzorų pilis jau pasipuošusi Kalėdoms: čia, Šv. Jurgio salėje, į viršų stiebiasi 6 metrų aukščio Kalėdų eglė – iš netoliese įveisto Didžiojo Vindzorų pilies parko atgabentas kaukazinis kėnis. Jį puošia net 3 tūkst. lempelių ir šimtai violetinių juostelių, o ant pačios viršūnės užtupdytas rankų darbo angelas.

Keturi Karališkosios kolekcijos fondo darbuotojai užtruko dvi dienas, kol papuošė Berkšyro grafystėje esančią karališkąją rezidenciją.

Vindzorų pilį aplankysiančius turistus turėtų sužavėti mirgančių medžių, žybsinčių šviesų ir šventinių girliandų vaizdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją