Visi tėvai nori, kad jų vaikai gerai mokytųsi, o dar labiau trokšta, kad atžaloms patiktų mokykloje, kad jie įgautų pasitikėjimo savimi ir susirastų draugų.

Nieko stebėtino, kad viena moteris ne juokais įpyko, išgirdusi iš dukters, kaip mokytojos padėjėja kalba pradinukų klasėje. 7 m. mergaitės mama nerimauja, kad jos atžala ims nemėgti mokyklos.

Interviu portalui „Reddit“ moteris pasakojo, kad pastaruoju metu jos dukteriai nebepatinka mokykla, nors per vasaros atostogas ji skaičiavo dienas, kada prasidės nauji mokslo metai. Moters teigimu, „mokslo metai rugsėjį prasidėjo su nauja mokytoja, dukteriai labai patiko pamokos. Tačiau duktė ėmė kalbėti, kad jai nepatinka mokytojos padėjėja – „sena moteris“.

Mokytojos padėjėja sėdi klasės gale ir prižiūri mokinius, kol mokytoja aiškina naują pamoką ar bendrauja asmeniškai su kuriuo nors mokiniu.

Pasak nerimaujančios mamos, moteris netoleruoja nė menkiausio vaikų išdykavimo ir turi savų metodų juos sutramdyti.

Moteris pasakojo: „Kaip sakė duktė, mokytojos padėjėja labai supyksta, jei klasė šurmuliuoja, ir liepia liautis vaikams elgtis kaip šunims. Duktė pasakoja, kad kai kuriuos išdykaujančius vaikus ji netgi vadina savo šuns vardu. Tos moters šuns vardas Kuperis, ji tuo vardu šaukia berniukus ir mergaites klasėje.“

Moters duktė nėra padykusi, tačiau dabar bijo eiti į mokyklą ir nenori, kad ją šauktų šuns vardu, jei ką netinkamo padarytų.

„Aš sukrėsta ir tiesiog pasibjaurėjusi, kaip ši moteris, kurios pareiga rūpintis mūsų vaikais, su jais elgiasi. Ji tiesiogine šio žodžio prasme elgiasi su jais kaip su šunimis, – piktinosi mergaitės mama. – Mano duktė jos bijo. Su nerimu laukiu, kol vieną dieną ji grįš iš mokyklos ašarodama. Tiksliai nežinau, kiek laiko tai trunka ir ar kas iš mamų arba mokytojų apie tai žino. Paklausinėsiu žaidimų aikštelėje prie mokyklos, kai šiandien eisiu pasiimti dukters po pamokų.“

Ne per seniausiai buvo dar vienas nutikimas – viena moteris apsipylė ašaromis, išgirdusi, kad darželio auklėtoja pasišaipė iš jo sūnaus vardo – pareiškė, kad jis „labiau tinka šuniui, o ne mažam berniukui“.

Moters sesuo nuėjo paimti 6 m. berniuko iš mokyklos, nes mama tuo metu turėjo eiti pas dantų gydytoją. Kaip tik tada auklėtoja ir išsakė savo nuomonę apie berniuko vardą.

Moteris teigė nugirdusi visą pokalbį, o paskui perpasakojusi seseriai, kai parvedė sūnėną namo.

„Reddit“ berniuko teta papasakojo, kad tuo metu, kai ji atėjo, žaidimų aikštelė buvo beveik tuščia, „beveik visus vaikus pasiėmė tėvai, o mokytojos parėjo atgal į klasę; klasės durys ir langai buvo atviri, todėl nugirdau jų pokalbį. Išgirdau, kad aptarinėja mokinius, kurie yra „blogi“, o mano sūnėno mokytoja pasakė, kad „o mano vienas mokinys pavadintas šuns vardu“. Kita mokytoja pasiteiravo, kuo vardu berniukas, mokytoja atsakė – „Benjis“, ji kalbėjo apie mano sūnėną. Mane tai sukrėtė ir sukėlė siaubą! Laimė, sūnėnas nesiklausė ir negirdėjo, ką kalbėjo mokytojos.“

Vos atėjusi pas seserį moteris papasakojo apie nugirstą pokalbį ir pasakė, kad tai nepakenčiama.

„Viską išklojau seseriai, ji apsiverkė. Dabar ji nori nueiti pasikalbėti apie tai su direktore. Tačiau ji ne mėgėja konfrontuoti, tad dar dvejoja. Ji labai susikrimtusi. Man taip nesmagu“, – pasakojo įžeistos moters sesuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją